Gorenjska
4815 ogledov

Pijan sedel za volan, sledilo je tole ...

Prometna nesreča, Kranj PU Kranj Trčenje v Kranju, 29.12.2022.
Sinoči okoli 18.40 se je v Kranju na križišču Ljubljanske in Kolodvorske ceste zgodila prometna nesreča, v kateri so bili trije lažje poškodovani.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je voznik tovornega avtomobila pri zavijanju levo odvzel prednost voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno vozila naravnost po nasprotnem prometnem pasu. V nesreči so se poškodovali trije: oba voznika in še sopotnik voznice.

Po odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je alkotest povzročitelju pokazal 0,76 mg/l alkohola. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled na alkohol. Zaradi naštetega so mu policisti odvzeli  vozniško dovoljenje, zoper njega pa vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj malo pred 15. uro se je zgodila še ena prometna nesreča na Bledu, a na srečo le z materialno škodo. Voznica je spregledala, da se pred njo ustavlja kolona vozil in zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo voznika pred
njo. Zaradi sile trka je slednji trčil še v vozilo voznika pred njim. Za povzročiteljico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Že v sredo, 28. decembra, okoli opoldneva se je v Kranju ponesrečil voznik mopeda. Kot so ugotovili policisti, se je peljal preblizu desnega roba vozišča, trčil v robnik, padel po tleh in se telesno poškodoval. Alkotest je pokazal rezultat 0,86 mg/l. Policisti mu bodo zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo moral tudi na sodišče.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.