Gorenjska
1494 ogledov

Po padcu iz stene obležal nezavesten

Citroen Berlingo XL, plezanje, alpinist, nesreča, gore Saša Despot Fotografija je simbolična.
Slovenska vojska je včeraj, 15. avgusta, z ekipo za helikoptersko reševanje na Brniku štirikrat pomagala v gorah, poročajo s Policijske uprave Kranj, brez prazničnega počitka so bili tudi gorski reševalci GRS Kranjska Gora, GRS Rateče, GRS Tržič in GRS Tolmin.

Ob 10. uri je v alpinistični smeri v Prisojniku oziroma na Hanzovi poti padel alpinist in se hudo telesno poškodoval. Pri padcu se mu je iz stene iztrgal klin. Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, je alpinist nezavesten obležal. Reševalci GRS Kranjska Gora so ga s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik oskrbeli. Helikopter Slovenske vojske je poškodovanca prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Tržiški gorski reševalci pa so včeraj malo čez 11. uro dobili klic, naj pomagajo jadralnemu padalcu. Ta je pristal v krošnji drevesa, 20 metrov nad tlemi, v naselju Spodnje Vetrno v občini Tržič. Z vrvno tehniko so ga nepoškodovanega rešili z drevesa.

Malo pred 13. uro sta se na pobočju Grla nad Tamarjem, občina Kranjska Gora, zaplezali tuji planinki. Obnemogli so reševali reševalci GRS Rateče: s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopterjem so ju z vitlom dvignili z nevarnega terena. Helikopter ju je nepoškodovani prepeljal v dolino.

Na grebenu Košute si je pohodnica okoli 13. ure poškodovala nogo. Reševalci GRS Tržič so jo s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik oskrbeli na kraju dogodka, vojaški helikopter pa jo je prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Ob 17.33 se je pri spustu iz Valvasorjevega doma, v bližini jezera Završnica, občina Žirovnica, pri padcu poškodoval kolesar. Oskrbeli so ga reševalci Nujne medicinske pomoči Jesenice in ga s helikopterjem  prepeljali v UKC Ljubljana.

Zadnjo intrervencija je bila že po 19. uri na območju občine Kobarid. Na planini Kašina si je pohodnik poškodoval galvo. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin, ki so planinca oskrbeli in ga s terenskim vozilom prepeljali v Zdravstveni dom Tolmin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.