Gorenjska
3494 ogledov

Po trčenju oba hudo poškodovana odpeljali s helikopterjem

Nesreča na Krvavcu PU Kranj
Kranjski policisti so včeraj na Krvavcu obravnavali hujše poškodbe pri dveh smučarjih. Okoliščine kažejo, da sta smučar in smučarka okoli 13. ure trčila na smučarski progi mimo TV stolpa, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Danes pa se je na Grintavcu poškodoval turni smučar.

Poškodovana smučarja so na kraju nesreče na Krvavcu oskrbeli reševalci GRS Kranj, posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na krovu pa ju je prepeljala v UKC Ljubljana, so navedli na strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Okoliščine nesreče policisti še preverjajo, prosijo pa morebitne priče za informacije na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Hkrati policija poziva k upoštevanju FIS pravil varnega smučanje, predvsem glede hitrosti, razdalje in ustavljanja. Poleg tega pa smučarjem priporočajo, naj si zaradi svoje varnosti priskrbijo zaščitno opremo in naj jo tudi uporabljajo.

Zdrsnil na Grintavcu

Danes, v torek, 2. marca, pa je malo pred 10. uro na Grintavcu padel turni smučar in si pri zdrsu poškodoval ramo, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Poletel je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo nujne medicinske pomoči na Brniku in letalcem reševalcem GRS Kranj. Poškodovanega smučarja so oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.