Gorenjska
8591 ogledov

Ceste vzele še eno življenje

Nesreča na Hrušici 2.8.2021 PU Kranj Grozljiva nesreča danes, 2. avgusta 2021, na Hrušici.
Danes, v ponedeljek, 2. avgusta, se je ob 5.20 zgodila huda prometna nesreča na gorenjski avtocesti na Hrušici pri Jesenicah. Umrl je voznik, slovenski državljan, je sporočila policija.

Voznik osebnega vozila je trčil v tovorno vozilo, ki je zaradi kolone stalo na voznem pasu gorenjske avtoceste na Hrušici. Šlo je za nalet, so zapisali policisti.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje pa so navedli, da reševalci Nujne medicinske pomoči Jesenice niso mogli več pomagati. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj nesreče, nato pa so s tehničnim posegom iz razbitin vozila izvlekli mrtvega voznika.

Tragična bilanca na Hrušici

Voznik je letošnja že šesta smrtna žrtev v prometih nesrečah na Gorenjskem. V zadnjih petih letih je policija prav na tem odseku gorenjske avtoceste obravnavala šest smrtnih prometnih nesreč, in sicer pet v okoliščinah, kakršne so bile danes, in eno
na avtocestnem priključku. Večina prometnih nesreč s tragičnim izidom je posledica trka oziroma naleta osebnih vozil v zadnji del stoječega tovornega vozila.

Odsek je najbolj nevaren od nedelje zvečer do ponedeljka popoldan zaradi nedeljske omejitve prometa tovornih vozil nad 7,5 tone. Na slovenski strani omejitev traja do 21. ure, v Republiki Avstriji pa do 22. ure.
Zastoj nastane po sprostitvi prometa. Policija je ves čas zastojev navzoča na tem delu avtoceste. Pred mestom zastoja je postavljena tudi prometna signalizacija, ki voznike opozarja na kolono. Znižana je še najvišja dovoljena hitrost.

Ob zastojih upravljalec ceste vsakič poskrbi za ustrezno signalizacijo in označitev odseka. Za Karavanke in današnji dan je bila pred krajem zastoja postavljena prometna signalizacija, ki na več odsekih označuje kolono in znižuje omejitev hitrosti.

Zaradi današnje nesreče je bil promet na tem delu avtoceste oviran kar štiri ure.

Tovorna vozila so ostala na avtocesti in so na Lipcah nadaljevala z vožnjo do kraja nesreče, kajti zanje obvoza ni bilo. Za osebni promet je obvoz potekal skozi Jesenice, z avtoceste so se osebna vozila izključevala na Lipcah in so nadaljevala pot čez Ljubelj proti Avstriji.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.