Gorenjska
1728 ogledov

Po zdrsu padel v globino

planinec Profimedias Fotografija je simbolična.
Med dogodki, ki so se zgodili v minulih 24 urah, s Policijske uprave Kranj izpostavljajo nesrečo na območju občine Kranjska Gora, v kateri se je huje poškodoval 33-letni tuji državljan.

Včeraj okoli 16.30 ure je 33-letnemu tujemu planincu zdrsnilo med vzponom na Malo Mojstrovko. Padel je v globino in se hudo telesno poškodoval. Pomoč na kraju so mu nudili gorski reševalci GRS Kranjska Gora in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Zagorela prezračevalna naprava

Včeraj okoli 12.30 je zagorelo na ventilacijskem sistemu podjetja Veriga Lesce. Kot navajajo, je v prezračevalni napravi pričel goreti elektomotor. Gasilci GARS Jesenice, PGD Lesce, Radovljica in Hlebce so požar pogasili, objekt pregledali s termo kamero in prezračili prostore. Gasilci PGD Lesce pa so opravljali gasilsko stražo vse do zamenjave elektromotorja. S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da znaša materialna škoda več kot deset tisoč evrov. Policisti bodo, kot so napisali, dogodek ustrezno zadokumentirali.

Tatovi se potikajo naokrog

Policisti so včeraj na Gorenjskem med drugim obravnavali štiri tatvine, med njimi eno na območju Kranja in eno na območju Radovljice. Še neznani storilec je iz trgovine v Kranju ukradel več izdelkov v znesku več kot 1000 evrov, verjetno drugi neznani storilec pa je na območju Radovljice ukradel bakrene žlebove s stanovanjske hiše v vrednosti približno 500 evrov. Policisti še zbirajo obvestila in bodo obveščali državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.