Gorenjska
6165 ogledov

Počivališča polna, tovornjake obračajo nazaj proti Ljubljani

Tovornjaki EPA
Zaradi praznika, binkoštnega ponedeljka, velja danes, 6. junija, v Avstriji vse do 22. ure omejitev tovornega prometa. To se odraža v prometu na gorenjski avtocesti, saj je zelo veliko tovornjakov.

S Policijske uprave Kranj so malo po 10. uri poslali obvestilo, da so počivališča na zgornjem delu gorenjske avtoceste že polna tovornih vozil. Ob zapolnitvi vseh mest bo policija tovorni promet predvidoma preusmerila nazaj proti Ljubljani, so razložili.

Policija zato naproša prevoznike, naj danes voznikov ne pošiljajo na pot proti Avstriji in da naj do konca omejitve počakajo na primernem parkirišču.

Ker opozorila niso zalegla oziroma so se zapolnila še zadnja mesta na avtocestnih počivališčih proti Jesenicam, naj bi, kot so napovedali, malo po 16. uri prometni policisti na priključku Radovljica začeli z obračanjem tovornega prometa nazaj proti Ljubljani.

Ob 17. uri so policisti začeli obračati tovorni promet proti Ljubljani.

Če to še ne bo zaleglo, bodo v tako imenovani tretji fazi urejanja prometa policisti izločali tovorna vozila na odstavni pas na odseku Radovljica-Lesce, smer Jesenice.

Na gorenjski avtocesti je danes tudi močno povečan promet osebnih vozil, na Hrušici pa je bil ob 16. uri 500-metrski zastoj.

 

Na Karavankah promet v intervalih v noči na sredo

Na spletni strani Promet. si  pa napovedujejo da bo v predoru Karavanke v noči s torka na sredo, to je s 7. na 8. junij med 20. in 5. uro, potekal promet v intervalih. Predvidena čakalna doba bo 30 minut. Maksimalna širina transporta bo do 3,75 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.