Gorenjska
41 ogledov

Pod Joštom spet akcija

Žabe arhiv Žurnal24
Jutri, v petek, 12. marca, bodo prostovoljci med 18. uro in 20.30 na cesti pod Joštom spet reševali žabe med njihovo selitvijo na mrestišča.

Vremenska napoved je za jutrišnjo selitev dvoživk idealna, saj je napovedan dež. Akcijo prenašanja žab pod Joštom so nameravali ponoviti tudi v nedeljo, 14. marca, a bodo temperature prenizke, zato so jo odpovedali.

Prvo letošnjo akcijo prenašanja dvoživk čez prometno cesto so pod Joštom je Zavod RS za varstvo narave v sodelovanju z Joštarji, Mestno občino Kranj in prostovoljci izvedel že prejšnji petek in takrat so na varno prenesli več kot 1050 žab.

Največ je bilo navadnih krastač, nekaj pa je bilo tudi rjavih žab, in sicer rosnic in sekulj.

Med prostovoljci, ki so pomagali dvoživkam na poti, so bili še posebej navdušeni najmlajši. Nekateri so žabam pomagali že lani in tudi v prihodnje bodo še prišli, so objubili.

Z vedri, rokavicami, svetilkami, ...

Zavod RS za varstvo narave vse, ki bi radi sodelovali v akciji, opozarja na nujno upoštevanje zaščitnih ukrepov, to so medsebojna razdalja, zaščitne maske in razkužila.

Udeleženci naj imajo pri sebi svetilke (najbolje čelne), oblačilo z odsevnimi trakovi, vedro, s katerim bodo prenašali dvoživke, lahko tudi rokavice iz lateksa, nepremočljiva oblačila in ustrezno obutev.

Na Bobovku bodo zaprli cesto

Na Bobovku, kjer akcije prenašanja dvoživk ne bo, bodo v petek, soboto in nedeljo zaprli cesto od Gregorca do Zabreta in ob jugozahodnem robu JGZ Brdo od parkirišč do glavne ceste skozi Bobovek od 19. do 23. ure.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.