Gorenjska
1175 ogledov

Pod Šmarjetno goro nova možnost za brezplačno razgibavanje

Peter Šalamon
Pod Šmarjetno goro v Kranju so v uporabo predali nov SIJ poligon za vadbo na prostem.

Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla se je leta 2014 odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. Jekleni poligon v Kranju je že 16. po vrsti, ki so ga postavili v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in ob podpori lokalnih skupnosti.

»Ti poligoni so odlična priložnost za to, da, poleg tega, da gredo na sprehod v naravo, naredijo tudi nekaj zase. Na tem poligonu lahko malo potelovadijo, ker vemo, da je telesna aktivnost zelo pomembna za zdrav način življenja, za krepitev telesa. Naš namen je, da čim več ljudi zmotiviramo, da se prestavijo iz kavča in izpred televizije in telefona v naravo. Nenazadnje vemo, da je zdrav, zadovoljen, srečen človek potem tudi uspešen. Tudi kot narod bomo uspešnejši, če se bomo več gibali in recimo uporabljali takšne naprave,« je ob današnjem odprtju povedal prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije magister Janez Sodržnik.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Pomembno je bilo tudi sodelovanje z lokalno skupnostjo. Mestna občina Kranj je tako projektu namenila 23.500 evrov. Uredila je zemljišče in betonsko ploščo, skratka postavila temeljno infrastrukturo, na katerem stoji poligon. »Uporaba poligona bo neka taka sprostitvena dejavnost. Uporabljali ga bodo lahko vsi, brez kakršnih koli obveznosti. Lahko se bodo pozabavali, raztegnili, profesionalni športniki pa bodo lahko na njem izvedli tudi treninge. Želimo si, da tukajšnji poligon res služil svojemu namenu,« je poudaril kranjski podžupan Robert Nograšek.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Vsak poligon ima tudi svojega ambasadorja. Ambasador kranjskega je tako postal naš odlični kolesar Matej Mohorič. »Jaz mislim, da se vsi Kranjčani, ki se redno rekreirajo in obiskujejo Šmarjetno goro, lahko tukaj tudi razgibajo, naredijo nekaj vaj za moč, kar pri današnjem stilu življenja zagotovo pride to prav. Zdi se mi odlična pobuda in upam, da bodo poligon občani uporabljali v čim večjem številu,« je dejal Mohorič.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Komentarjev 1
  • Tamela_Zielinski 16:09 13.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦