Gorenjska
121 ogledov

Pod vplivom alkoholnih hlapov in substanc

vožnja Saša Despot
V zadnjih 24 urah so se na Gorenjskem zgodile štiri prometne nesreče, v katerih so bili poškodovani.

Na gorenjski avtocesti je sinoči ob 21.30 na poti proti Ljubjani, in sicer na odseku med počivališčem Voklo in Kranj vzhod, 39-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo pred njim. V tovornem vozilu sta bila lahko telesno poškodovana voznik in sopotnik. Voznik avtomobila je vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l).  Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Enak postopek vodijo radovljiški policisti zoper 33-letnega voznika, ki je malo pred 19. uro v Radovljici prav tako zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avto voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik in sopotnica v udeleženem avtomobilu sta bila lahko telesno poškodovana. Povzročitelj nesreče je bil pozitiven na hitrem testu na prepovedano drogo, zato so mu policisti odredili še strokovni pregled na prepovedano drogo. Hkrati so policisti v postopku ugotovili, da je vozil avto v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče, in še, da so na avtu nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Zato so mu vozilo zasegli.  

Malo pred 21. uro se je sinoči na cesti Bitnje–Jereka, občina Bohinj, lažje poškodoval še 62-letni motorist. Z motorjem je trčil v leseno ograjo in padel. Policisti o prometni nesreči še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Nedostojno se je vedel

Na policijski postaji pa je noč prebil 51-letni moški. Kot so sporočili s PU Kranj, so kranjski policisti včeraj malo pred 23. uro obravnavali 51-letnega moškega. Najprej se je nedostojno vedel do svojih staršev, nato še do policistov. Ker s kršitvijo ni prenehal, so ga pridržali do 12 ur. Zanj zdaj vodijo prekrškovni postopek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.