Gorenjska
105 ogledov

Podpora 138 občanom in društvom

Sorško polje M. Ha.
Do konca letošnjega leta bo Mestna občina Kranj na podlagi končanega javnega razpisa za pomoč pri ohranjanju in pospeševanju razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini razdelila 145 tisoč evrov. Denar bo prejelo 138 vlagateljev.

Glede na visoko število vlog in razpoložljiva sredstva je bil najvišji možni odobreni znesek za kmetijsko pridelavo in dopolnilne dejavnosti 1782 evrov, za gozdarstvo pa 1188 evrov. Vsem dvanajstim, ki so dokazali, da se šolajo na poklicnih in srednješolskih kmetijskih in gozdarskih programih, bodo dodelili po 400 evrov.

Kar 71 upravičencem bo Mestna občina Kranj dodelila pomoč za naložbe na področju kmetijske pridelave, 36 občanov bo prejelo pomoč za ohranjanje gozdarstva. Osmim sodelujočim na razpisu bodo pomagali, ker imajo na kmetiji dopolnilne dejavnosti. Enemu občanu pa bo občina nakazala 1782 evrov, ker ohranja kulturno dediščino na kmetiji.

Finančno podporo bo dobilo za svoje delovanje tudi 10 društev s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja, vendar le tri z najvišjimi možnim zneskom 1000 evrov. To so Čebelarsko društvo Britof - Predoslje, Čebelarsko društvo Goriče in Lovska družina Jošt - Kranj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.