Gorenjska
1440 ogledov

Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije

Novice: Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije - Kranj Peter Šalamon
Tudi v občinah se srečujejo s težavami zaradi podražitev. Tako sta v Kranju v zraku visela tudi dva projekta, obnova mostu čez Savo od železniške postaje do Jelenovega klanca ter nadhod za pešce in kolesarje pri Planetu Kranj. Svetniki so za njuno izvedbo sprejeli prerazporeditve.

Za most čez Savo od železniške postaje do Jelenovega klanca je Mestna občina Kranj (MOK) že ponovila razpis za izbiro izvajalca, vendar so trenutne cene na trgu previsoke glede na zagotovljena sredstva, zato izvajalec ni bil izbran. »Razpis bomo še enkrat ponovili in upamo, da se bo val podražitev umiril ter bomo uspeli pridobiti ponudbo za izvedbo del s sredstvi, ki smo jih temu namenili,« so sporočili z MOK.

Mestni svetniki so na junijski seji tako med drugim potrdili tudi prerazporeditev sredstev v višini 462.000 evrov za dokončanje kolesarske povezave Koroška cesta–Železniška postaja Kranj, ki vključuje tudi obnovo omenjenega mostu, tako da imajo zdaj zagotovljenih skupno 2,9 milijona evrov. To vključuje tudi evropska sredstva v višini dobrih 810.700 evrov. Naložbo bosta namreč sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, vendar na odločitev o podpori še čakajo.

»Do začetka obnove bomo začasno uredili in sanirali del mostu, namenjen prehodu pešcev. Ocenjujemo, da bo most v celoti saniran v letu 2023, bo pa v času obnove to pomenilo precejšnjo obremenitev za promet v tem delu Kranja, saj bodo potrebne zapore, pogosto tudi popolne. O tem bomo javnost redno in sproti obveščali, upamo pa tudi na razumevanje in strpnost za čas te, res potrebne obnove,« še dodajajo na kranjski občini.

Podobna usoda je doletela tudi obljubljeni nadhod za pešce in kolesarje pri Planetu Kranj. Na prvem razpisu namreč izvajalca niso izbrali, saj so bile vse ponudbe previsoke.  »Aktivno si prizadevamo, da bi projekt čim prej uresničili, ker pa je finančno zahteven, smo ga prijavili za sofinanciranje s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije, ostala sredstva pa bo zagotovila MOK,« pojasnjujejo na občini.

Tudi pri tem projektu bo tako občina razpis še enkrat ponovila in upajo, da se bo val podražitev umiril ter bodo uspeli pridobiti ponudbo za izvedbo del s sredstvi, ki so jih temu namenili. Prav tako so svetniki na junijski seji tudi za realizacijo tega projekta, ki je ocenjen na okrog 3 milijone evrov,  potrdili prerazporeditev sredstev, in sicer v višini 723.000 evrov. »Ocenjujemo, da bo izveden najpozneje v prihodnjem letu,« še dodajajo na kranjski občini.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.