Gorenjska
1182 ogledov

Podtalni požar na Jezerskem gasil tudi helikopter

GARS Kranj, gašenje požara, helikopter Slovenske vojske fb GARS Kranj
Danes popoldne je zagorelo na Roblekovi planini na Zgornjem Jezerskem na težko dostopnem terenu, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Požar na Roblekovi planini so gasili gasilci GARS Kranj, PGD Jezersko in gorski reševalci GRS Jezersko. Na pomoč pri gašenju pa je priletel tudi helikopter Slovenske vojske. Na kraju so ugotovili, da gre za podtalni požar.

Kranjske poklicne gasilce so le kakšno uro po požaru na Jezerskem klicali na pomoč na Trstenik v Mestni občini Kranj. Tam je občan kuril veje, ogenj pa mu je ušel izpod nadzora.

Gasilci opozarjajo, da je zaradi suhega vremena in vetra možnost požarov v naravi večja, zato pozivajo, naj bomo previdni pri kurjenju.

V UKC odpeljali tudi smučarja in jadralno padalko

Vojaški helikopter z dežurno posadko GRZS - HNMP je danes popoldne posredoval še na smučišču Krvavec, od koder je v UKC Ljubljana prepeljal poškodovanega smučarja. Poškodovanemu pa je najprej nudil pomoč reševalec GRS Kranj.  

S helikopterjem so v UKC Ljubljana popoldne ločeno odpeljali tudi jadralno padalko, ki se je ponesrečila na Potoški gori v občini Preddvor. Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, se ji je pri vzletu zaprlo jadralno padalo, pri padcu pa si je poškodovala roko in hrbtenico. Poškodovanko so oskrbeli gorski reševalci GRS Kranj, posadka s helikopterjem z združeno ekipo GRZS - HNMP na krovu pa jo je prepeljala v UKC Ljubljana.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.