Gorenjska
3188 ogledov

Pogrešanega so našli mrtvega v strmi grapi

grs bohinj PU Kranj Reševalci GRS Bohinj, fotografija je iz arhiva.
Zaradi lepega vremena je bilo minuli konec tedna v gorah veliko planincev in posledično je bilo tudi več klicev na pomoč tistim, ki so zašli, omagali ali se poškodovali. Na srečo hujših poškodb ni bilo, včeraj, v ponedeljek, 17. oktobra, pa reševalci pogrešanemu pohodniku niso mogli rešiti življenja.

Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so reševalci včeraj ob 17.30 dobili klic, da je pogrešan pohodnik,  ki se je vračal s planine Četeže, najnižje ležeče planine nad Srednjo vasjo v Bohinju.

Gorski reševalci GRS Bohinj so preminulega pohodnika našli v strmi grapi v vodi. Z vrvno tehniko so ga dvignili s težko dostopnega terena, ga prenesli v dolino in izročili pristojni pogrebni službi.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili več podrobnosti. Pokojni planinec je bil 59-letni slovenski državljan Slovenije. Že v soboto zjutraj je sam odšel na planine na območje Uskovnice in se do ponedeljka ni vrnil domov. Stekla je iskalna akcija.
Pogrešanega so, kot smo že navedli, našli mrtvega na težko dostopnem terenu, nato so ga z vrvno tehniko dvignili gorski reševalci GRS Bohinj. Danes, v torek, so si kraj dogodka ogledali tudi pripadniki gorske policijske enote. Ugotovili so, da je pohodnik najverjetneje zdrsnil s poti po pobočju in padel v strmo grapo. Policisti so pri tej nesreči izključili tujo krivdo.

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 11:35 18.oktober 2022.

    V hribih je zadnja leta taka gužva kot v soboto na tržnici ali v nakupovalnem centru. Gledam ljudi kako neprimerno opremljeni hodijo v hribe in kako fizično nepripravljeni. Marsikdo preceni svoje sposobnosti in znanje, potem pa je nesreča hitro tu.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 10:27 18.oktober 2022.

    statistično gledano,je letos krivulja precej narastla od teh nesreč v gorah