Gorenjska
5889 ogledov

Pogrešanega zaman iskali tudi jamarski reševalci

Boštjan Lavtar, Bled, pogrešan PU Kranj Pogrešani Boštjan Lavtar z Bleda.
Tri dni je minilo od izginotja 46-letnega Boštjana Lavtarja z Bleda. Tudi danes, v soboto, 10. aprila, so pogrešanega vnovič iskali v soteski Vintgar. V iskalni akciji so danes sodelovali tudi jamarski reševalci iz Kranja in Velenja.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so napisali, da so jamarski reševalci pregledali vodni del soteske in brežine nad vodo od začetka soteske do jeza. A pogrešanega Lavtarja niso našli.

Kot smo že poročali, je pogrešani Boštjan Lavtar odšel od doma v sredo, 7. aprila, dopoldne. Nazadnje so ga videli tega dne okoli poldneva na območju Podhoma. Tedaj je bil oblečen v modro trenirko, temnejšo tanko puhovko in rumeno-črne Scott superge. Bil je sam in je pešačil.

Osmega aprila so pogrešanega zaman iskali ves dan na širšem območju Zasipa in Podhoma oziroma Blejskega vintgarja v občini Gorje tako policisti kot tudi policijski helikopter, gorski reševalci GRS Radovljica in vodniki reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb.

Boštjan Lavtar uporablja osebni avtomobil BMW 530 sive barve, kranjskega registrskega območja. Visok je okoli 175 centimetrov, močnejše postave, ima kratke lase in bradico.

Policija prosi za podatke o pogrešanem na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.