Gorenjska
5133 ogledov

Pogrešano našli v tolmunu ferate

Reševanje pogrešane, GRS Kranjska Gora, ferata Jerman v Gozd Martuljku
1/6
GRS Kranjska Gora, GRZS
Danes, v soboto, 13. novembra, malo čez poldne je policija preklicala iskanje 45-letne Vesne Jene, ki so jo pogrešali od petka popoldne. S pomočjo termovizije jo je v tolmunu ferate Jerman v Gozd Martuljku živo našla posadka policijskega helikopterja.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so pohodnico reševalci z vrvno tehniko najprej dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo. V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz Policijske postaje Kranjska Gora.

Ženska je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate. Bila je povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Tudi sicer so ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. V kolikor bi pohodnica ta del, kjer je zdrsnila, premagala, bi jo čakal se težji del, in kot kaže, bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru.

"Ljudje naj se ne takih podvigov ne lotevajo tako neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje," je opozorila policija in se zahvalila vsem ekipam za sodelovanje in pomoč. "Brez takega sodelovanja, profesionalnosti ekip in razpoložljive opreme, bi bil razplet lahko drugačen," je navedel mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.