Gorenjska
2345 ogledov

Pogrešano planinko našli mrtvo na avstrijski strani

Policijski helikopter Policija
Danes popoldne ob 13.30 so na območju planine Dolga njiva, občina Tržič, pričeli z iskalno akcijo pogrešane slovenske planinke. Po petih urah oziroma malo pred 19. uro pa so s Policijske uprave Kranj sporočili, da jo je policijski helikopter našel mrtvo na avstrijski strani.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so navedli, da so pri iskanju pogrešane planinke sodelovali gorski reševalci GRS Tržič, vodniki reševalnih psov Gorske reševalne zveze, Zveza vodnikov reševalnih psov Slovenije in vodniki reševalnih psov SIP-4 Gorenjska.

Policija pa je navedla, da je policijski helikopter s policijskim observerjem iskal na večjem območju grebena Košute, našel pa jo je mrtvo na avstrijski strani Dolge njive. O mrtvi planinki so zato obvestili avstrijske varnostne organe in ti bodo, kot so zapisali s PU Kranj, opravili nadaljnje aktivnosti.

 

Komentarjev 4
  • hudini 19:50 31.maj 2021.

    Večina resnih gornikov ima zavarovanje ki krije helikoptersko reševanje doma in v tujini,tak da ne govori na pamet

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:38 31.maj 2021.

    Čas je ,da se začne reševanje in iskanje ponesrečenih v gorah zaračunavati. Tako kot v tujini. Naj se zavarujejo in odškodnino naj plačuje zavarovalnica. Tako pa brezplačno rešujemo ljudi ki po lastni neumnosti tvegajo življenja ko pa rabi en otrok ...prikaži večk zdravljenje pa zbiramo denar z donacijami in zbiranjem zamaškov