Gorenjska
66 ogledov

Pohod odpade

Pot Jeprškega učitelja arhiv MO Kranj
Organizatorji drugega pohoda Po poti Jeprškega učitelja so sporočili, da pohod, ki bi moral biti v soboto, 17. oktobra, odpade. Če bodo razmere dovoljevale, bo prireditev v kakšnem od prihodnjih koncev tedna, je navedel Rudi Zevnik, predsednik Kulturnega društva Simona Jenka – Šmonca.

Pohod so nameravali izvesti v okviru Jenkovih dnevov, ki jih pripravljajo v Mavčičah in Kranju v spomin na pesnika Simona Jenka. A če boste pešpot na desnem bregu reke Save oziroma med Drulovko in Bregom prehodili sami v prihodnjih dneh, ne bo nič narobe.

Maja 2015 odprta pot, poimenovana po noveli Simona Jenka Jeprški učitelj, v resnici nima večje povezave z literarnim delom. Posvečena pa je literarni zgodovinarki dr. Marji Boršnik, ki je živela na Špiku nad kanjonom Zarica. Na poti so številne informativne in usmerjevalne table, klopi, stolčki in tudi hiška s knjigami. Zaradi nestrinjanja nekaterih zasebnih lastnikov zemljišč se je treba na poti vrniti na Triglavsko ulico in nadaljevati po Kališki ulici do cerkve Matere božje na Bregu, ki je tudi končna točka poti.

Literarno pot, ki jo je mogoče prehoditi v manj kot eni uri, naj bi v prihodnje podaljšali vse do Zbilj v občini Medvode, a zaenkrat ta predlog še ni dobil širše podpore in vseh potrebnih soglasij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.