Gorenjska
25946 ogledov

Pohodniku niso mogli rešiti življenja

Gorski reševalci reševanje nesreča v gorah helikopter PU Kranj Fotografija je simbolična.
Malo čez poldne je danes na Mali planini, občina Kamnik, umrl pohodnik. Po neuradnih podatkih je moškega, starega okoli 70 let, obšla slabost. Najprej so mu pomagali mimoidoči. Kljub trudu reševalcev GRS Kamnik in ekipe reševalcev, ki je priletela z vojaškim helikopterjem, jim njegovega življenja ni uspelo ohraniti.

Danes, v ponedeljek, 27. junija, sta po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje potekali poleg zgoraj omenjene še dve reševalni akciji, v kateri je sodeloval vojaški helikopter. Policisti pa so imeli včeraj skupaj dve iskalno-reševalni akciji, na območju Bohinja in Vršiča.

Malo po 8. uri zjutraj se je nad Goreljkom v občini Bohinj v gozdu pri delu poškodoval gozdar. Huje poškodovanega gozdarja so oskrbeli gorski reševalci GRS Bohinj, posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na krovu pa ga je prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice. Kot so sporočili s PU Kranj, je gozdarja poškodovala hlodovina, policisti, ki so obravnavali nesrečo, pa so izključili tujo krivdo.

Skoraj istočasno, malo pred pol deveto zjutraj, so dobili reševalci klic, da je na Zasavski koči na Prehodavcih, občina Bovec, obtičala tuja pohodnica, ki zaradi poškodovane noge ni mogla sestopiti v dolino. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec in posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS Brnik na krovu. Poškodovanko so prav tako prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Policijski helikopter z ekipo na krovu in reševalci GRS Kranjska Gora pa so danes, kot smo že poročali, zaman iskali pogrešanega Boštjana Mlakarja, ki naj bi se bil odpravil na turo na območju Vršiča.

Na območju Bohinja pa so policisti z gorskimi reševalci in vodniki reševalnih psov iskali pogrešanega starejšega moškega. Našli so ga in mu nudili zdravniško pomoč.

Samo včeraj, v nedeljo, 26. junija, pa je policijski helikopter z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje trikrat poletel na pomoč. Zaradi slabosti so reševali planinko na območju Slemena, nato lažje poškodovanega planinca, ki je zdrsnil pri sestopu na poti čez Komarčo, in še žensko, ki se je zaradi padca poškodovala med plezanjem v Gradiški turi na območju Vipave. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje, je bila ta plezalka nemška državljanka, poškodovala pa si je roko in hrbtenico.

S Policijske uprave Kranj so ob tem opozorili, da je pot čez Komarčo zahtevna označena pot, ki poteka po strmem in nevarnem pobočju, z veliko nevarnostjo tudi padajočega kamenja. Zdrs na tej poti je lahko tudi  usoden, zato pozivajo k previdnosti.

 

Komentarjev 1
  • Sienna_Lord 09:20 28.junij 2022.

    Zaslužim več kot 25000 $ na meesec s krajšim deelovnim časom. Nenehno sem slišal, da mi drugi ljudje govorijo, koliko denarja lahko zaaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da to preučim. No, vse je bilo res in mi je ...prikaži veče popolnoma spremenilo življenje. Prejšnji mesec je bil moj plačni ček 26385 $ samo 3 ure dela na prenosniku. To je tisto, kar počnem ............. >>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com