Gorenjska
284 ogledov

Pokalo bo danes in jutri tudi na strelišču Crngrob

Mednarodna vojaška vaja spletna stran Slovenska vojska
V teh dneh v Sloveniji na različnih koncih poteka mednarodna vojaška vaja zaščite, reševanja in vojaške mobilnosti – DRM2 EX 21. Med drugim tudi na strelišču Crngrob v neposredni bližini krajevnih skupnosti Bitnje in Žabnica v Mestni občini Kranj. Aktivnosti se izvajajo tako, da so čim manj moteče za okolje, sporoča Slovenska vojska.

Namen vaje DRM2 EX 21, ki poteka med 18. in 29. oktobrom 2021 na območju Republike Slovenije, je okrepiti sodelovanje Slovenije z državami članicami Evropske unije in pridruženimi partnericami. Slovenska vojska jo organizira v podporo slovenskemu predsedovanju Svetu Evropske unije. Sodelujejo tudi civilne agencije in zmogljivosti Civilne zaščite – URSZR. Cilj vaje, v katero je vključenih več kot 900 udeležencev iz 20 držav članic EU in pridruženih članic, je dvig odpornosti omenjenih držav in njihovih struktur za delovanje v kriznih razmerah.

Da bi odpravili posledice ob naravnih in drugih nesrečah sodelujejo specializirane enote za prečiščevanje vode, dekontaminacijo območij, helikopterske reševalne enote, enote, specializirane za reševanje v gorah in urbanih naseljih, in inženirske enote. Sodelujejo tudi Luka Koper, DARS, Slovenske železnice in Institut Jožef Stefan. Aktivnosti se izvajajo na način, da so čim manj moteče za okolje, zagotavlja Slovenska vojska. Vaje na strelišču Crngrob so predvidene danes, v ponedeljek, 25. oktobra, in jutri, v torek, 26. oktobra.

Komentarjev 2
  • ico8 18:24 25.oktober 2021.

    Da je grob nekaj na pokopaliscu ali nekje drugje mi je jasno, ampak, JTPM, kaj je to Crn- crn, saj ne vem kako se pise in tudi ne kaj pomeni!!! Je to mogoce kaj v cefurscini!???

  • Melinda_Owens 16:18 25.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦