Gorenjska
3313 ogledov

Poleti v Kranju ne bo dolgčas

Zavod za turizem in kulturo Kranj
Tudi to poletje bodo ulice Kranja polne koncertov, kulturnih in kulinaričnih užitkov.

Prešerno poletje bo v Kranj pripeljalo številne koncerte, filmske večere, literarne večere in kulinarična doživetja. Torkovi kulturni vdihi na vrtu gradu Khislstein bodo tako v znamenju literarnih večerov in pogovorov. Na Glasbenih večerih pod grajsko lipo bodo vsako sredo nastopili prekaljeni mački slovenske glasbe. Tako bodo za prijetne večere poskrbeli Janez Škof in Čompe, Slavko Ivančić, Avtomobili, Janez Bončina Benč, Tomaž Štular in Andraž Hribar. Pod lipo bodo nastopili tudi Gal Gjurin in Čedahuči v sklopu Tedna mladih.

 | Avtor: Zavod za turizem in kulturo Kranj Zavod za turizem in kulturo Kranj

Ob četrtkih je čas za Filme na Vovkovem vrtu, kinu na prostem. Ogledi so brezplačni, vsem obiskovalcem pa priporočajo, da za bolj udobno spremljanje filmov s seboj prinesejo deko ali stolček. Še posebej vroče bo v Letnem gledališču Khislstein, kamor prihajajo Nina Pušlar, Rudi Bučar in Banda, Ansambel Saša Avsenika, Klapa Kampanel, Hamo & Tribute 2 Love, Vlado Kreslin, Big foot mama in MRFY. Oder Letnega gledališča Khislstein bo gostil tudi Etno folk festival ter predstavi Kriza srednjih let in Večno samska.  

 | Avtor: Zavod za turizem in kulturo Kranj Zavod za turizem in kulturo Kranj

V odlični glasbi bodo obiskovalci lahko uživali v Poletnih petkih na Pungertu. Na Pungert ter v stari Kranj konec avgusta prihaja tradicionalni Jazz Kamp. Tudi letos bo gostil odličen program s slovitimi glasbeniki za ljubitelje jazza od blizu in daleč. Tudi Maistrov trg je odlična kulisa za poletne dogodke. V intimnem ozračju Kavka bara bodo svojo ustvarjalnost in unikatnost predstavile manjše zasedbe in solisti, predvsem v akustičnih izvedbah. Nad strehami Kranja v Panorami stara pošta bo za poletne ritme skrbel DJ. Nekaj terminov bodo tematsko obarvali z osvežilnimi poletnimi pijačami. Tudi KluBar gastropub bo postregel z vrsto zanimivih koncertov. Poletje v Layerjevi hiši pa bo postreglo z umetniškimi razstavami, festivali, urbanimi projekti in z glasbenimi večeri na veliki zeleni terasi kavarne s pogledom na sončni zahod.

 | Avtor: Zavod za turizem in kulturo Kranj Zavod za turizem in kulturo Kranj

Živahen vrvež mesta dopolnjujejo tudi poletne dobrote v kranjskih restavracijah in privlačnosti mesta. Obiskovalci so tako vsak petek od 16.00 med drugim deležni ulične tržnice Kr'petek je. Namen tržnice je ponuditi kvalitetne, sveže in sezonske pridelke ter izdelke, povezati in podpreti lokalne kmete, pridelovalce in ponudnike ter v sodelovanju z gostinci razvijati kranjsko kulinarično ponudbo.

 | Avtor: Zavod za turizem in kulturo Kranj Zavod za turizem in kulturo Kranj

Komentarjev 1
  • Avatar crusader666
    crusader666 14:28 05.julij 2021.

    A Veseli fasaderji Krasniqi pa ne bojo nastopal??