Gorenjska
2674 ogledov

Poletje v Kranju bo vroče

Zavod za turizem in kulturo Kranj
V Zavodu za turizem in kulturo Kranj so razkrili poletne koncerte v Letnem gledališču Khislstein.

Letno gledališče Khislstein je avditorij, namenjen koncertni in gledališki dejavnosti. Nahaja se v objemu srednjeveškega obzidja in prostorov Gorenjskega muzeja. Avditorij v obliki amfiteatra je pokrit s pomično platneno streho, kar omogoča dogodke tudi ob slabšem vremenu. Sprejme 420 obiskovalcev na sediščih in  800 obiskovalcev na stojiščih.

"Razkrivamo prvi komplet nastopajočih na Grad Khislstein Kranj. Preostali več kot pester program pa v prihodnjih dneh," pa je konec tedna sporočil Srečko Štagar iz Zavoda za turizem in kulturo Kranj. Tudi letos bo tako središče koncertnega dogajanja osrednji kranjski avditorij – grad Khislstein v osrčju starega mestnega jedra. Letno gledališče Khislstein bo gostilo pisan nabor koncertov. Koncertno poletje bo 9. junija 2023 odprl Gal Gjurin z gosti z retrospektivnim koncertom ob 20. obletnici.  30. junija 2023 v Letno gledališče Khislstein prihaja zasedba Prljavo kazalište, 8. julija sledi Laibach, 14. julija Rudi Bučar in banda, 21. julija Vlado Kreslin in Mali bogovi, 28. julija Bajaga in Instruktori ter 29. julija MRFY. Avgustovsko dogajanje se bo nadaljevalo 12. avgusta, ko bo na odru opera Giuseppeja Verdija "La Traviata" v izvedbi M.A. George Pehlivanian Conductors in Opera Singers. 18. avgusta sledi koncert skupine Batista Cadillac, 26. avgusta Big foot mama akustika in 1. septembra Magnifico. Koncertno dogajanje se bo letos končalo 8. septembra, ko bo na odru Letnega gledališča Khislstein pela zasedba M!2.

"Early birds" vstopnice za koncerte v Letnem gledališču Khislstein, ki so omejene po številu, je mogoče že kupiti na Eventim prodajnih mestih, Petrol servisih, v Kranjski hiši in spletni strani Eventima.

 | Avtor: Zavod za turizem in kulturo Kranj Zavod za turizem in kulturo Kranj

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.