Gorenjska
72 ogledov

Poletno dogajanje na Bledu z novo informacijsko trganko

Bled
Najbolj iskano tiskovino, nepogrešljivo pri načrtovanju obiska kraja, zemljevid Bleda, so v javnem zavodu Turizem Bled letos nadgradili tako, da je na eni strani zemljevid Bleda s seznamom zanimivosti, na drugi strani pa osnovne informacije, ki jih turisti potrebujejo ob raziskovanju destinacije. Ob tem pa se na Bledu začenja tudi pestro poletno dogajanje.

Pri snovanju informacijske trganke Odkrijte Bled so dali velik poudarek uporabni vrednosti in trajnosti tiskovine, ki je ohranila obliko povečanega A3-lista trganke, ki pa jo lahko uporabnik zloži v priročen pomanjšan A5-format. Pri vsebini so izbirali informacije, ki bi bile čim bolj brezčasne. Z dodajanjem QR-kod pri posameznih sklopih so želeli vzpostaviti povezavo z ažurnimi digitalnimi informacijami, objavljenimi na spletni strani www.bled.si. Tiskovina pa je tiskana na brezlesnem papirju.

Informacijska trganka je dvojezična, in sicer v slovenskem in angleškem jeziku. Do nje je možno priti na spletni strani www.bled.si, kjer je na voljo v pdf obliki, ali pa v tiskani obliki na Infocentru Triglavska roža. "Turistični ponudniki v občini Bled, ki si želijo za svoje goste zagotoviti večje količine, naj svoje naročilo oddajo prek elektronske pošte na naslov info@visitbled.si," so ob tem sporočili iz Turizma Bled.

 | Avtor: Turizem Bled Turizem Bled

 

Pestro poletje na Bledu

Turizem Bled je letošnje poletje, od konca junija do konca avgusta, pripravil tudi vrsto prireditev na prostem, ki so namenjene tako domačinom kot gostom Bleda. Prireditve, ki bodo brezplačne za vse obiskovalce, so tematsko razporejene glede na zvrst glasbe in prizorišče.

"Tako bodo na primer ob četrtkih na spodnji ploščadi Trgovskega centra Bled potekali Slovenski večeri z narodno-zabavnimi ansambli in lokalno folklorno skupino. Petki bodo romantično obarvani z akustičnimi koncerti na edinstveni lokaciji s pogledom na Blejski otok – Veslaškimi tribunami v Veliki Zaki. Ob sobotah se bodo na vrhu Straže zvrstili koncerti v sklopu Koncertov nad Bledom, zadnjo soboto v juliju pa bomo prisluhnili popularnim skladbam Skupine Kingston, ki bo nastopila v vasi Ribno. Družine z otroki ob nedeljah vabimo v Infocenter Triglavska roža Bled, kjer bodo najmlajši obiskovalci lahko uživali v predstavah za otroke in sodelovali na različnih delavnicah," so povedali na Turizmu Bled.

Jezerska promenada bo ponovno zaživela predzadnji vikend v juliju, ko bo v soboto zvečer Blejsko jezero zažarelo v soju lučk v jajčnih lupinah. Tradicionalni dogodek Lučke na jezeru bo kulinarično obarvan, saj bo na isti dan na Jezerski promenadi potekal dogodek Vino ob jezeru. Obenem bodo obiskovalci letošnje poletje na promenadi lahko okušali še pivo, gin in sladoled. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje kina na prostem. V sodelovanju s Kinom Bežigrad letos ponovno prirejajo Piknik kino, ki se bo odvijal na Veslaških tribunah v Veliki Zaki.

"Vstop na vse dogodke v okviru Blejskega poletja 2023, z izjemo Piknik kina, je prost. V primeru dežja prireditve na prostem odpadejo. Aktualne informacije o dogodkih bomo sproti objavljali na spletni strani bled.si/prireditve ter na socialnih omrežjih," so še zaključili na Turizmu Bled.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.