Gorenjska
2803 ogledov

Policija išče organizatorja in osebo, ki je pozivala k oviranju prometa

Shod in pohod po Kranju proti pogoju PCT, 27.10.2021 fb Resni.ca Po zbiranju na Slovenskem trgu so se nasprotniki vladnih ukrepov in pogoju PCT napotili proti staremu jedru Kranja. Posneto 27. oktobra 2021.
Protest proti pogoju PCT je danes popoldne potekal tudi v Kranju. Najprej so se protestniki, med njimi je bil tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, zbrali na Slovenskem trgu. Nato so se na t. i. pohodu svobode napotili po bližnjih ulicah in se vrnili na Slovenski trg.

Protestnike, po oceni naj bi jih bilo okoli 300, so spremljali tudi občinski redarji in policisti.

S Policijske uprave Kranj so nam zvečer pojasnili, da današnji javni shod v Kranju ni bil prijavljen, kot to zahteva Zakon o javnih zbiranjih. Za udeležence shoda je to pomenilo, da organizator ni poskrbel za varnostne ukrepe in jih je zato morala izvesti policija.

"Shoda se je udeležilo okoli 100 ljudi. Večino časa se je odvijal na Slovenskem trgu in bližnji okolici. Minil je mirno in strpno, z nekaj oviranja prometa, ko je množica prečkala prehode za pešce. Za hojo so uporabljali pločnike. Promet v času shoda so urejali policisti," je sporočil mag. Bojan Kos, pristojen za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.  

Na vprašanje, ali so policisti zaznali kakšne kršitve, pa je mag. Bojan Kos odgovoril, da policisti zbirajo obvestila zoper organizatorja shoda zaradi kršitve predpisov o javnih zbiranjih in zoper osebo, ki je pozivala k oviranju prometa. Policisti so dvakrat izrekli tudi opozorilo zaradi hupanja z osebnim avtomobilom.

"Če bodo policisti z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili še druge posebnosti, jih bodo preverili in v primeru kršitev tudi ukrepali," je napovedal predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj. 

Komentarjev 3
  • QSprm 09:37 29.oktober 2021.

    Ceprav so sramotno degradirali v rezimske placance skusajo visoko usposobljeni inkasanti nekak opravicit dvojne place in sprijene dodatke. Za nic.

  • titty 18:50 28.oktober 2021.

    Organizator/krivec za proteste: Janez!

  • Avatar Leon
    Leon 08:57 28.oktober 2021.

    Mag.Bojan Kos....... Minil je mirno in strpno, z nekaj oviranja prometa, ko je množica prečkala prehode za pešce. Od kdaj je prečkanje ceste na prehodu za pešce oviranje problema ?