Gorenjska
1031 ogledov

Policija prednostno preverja uganko

hitri test antigenski testi Profimedia Hitri antigenski test.
Uganka, kako je lahko državljan Kosova, ki ima začasno bivališče v Sloveniji in je delal v Bruslju za kranjsko podjetje, imel dva izvida testa za angleški sev koronavirusa in je z negativnim lahko pripotoval iz Belgije v Slovenijo, že od sobote 23. januarja naprej zaposluje tudi gorenjsko policijo.

"Policijska uprava Kranj v postopku preverja način vstopa, zakonitost bivanja, status osebe in druge okoliščine, ki bi utegnile biti pomembne za ugotovitev dejanskega stanja. Postopek poteka tudi v smeri preverjanja znakov uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Primer obravnavamo prioritetno, določeni podatki so že zbrani, postopek pa že poteka. Več podatkov vam trenutno ne moremo posredovati," je danes na naša vprašanja odgovoril mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Slovenija je bila o tem, da je okuženi državljan Kosova v Sloveniji, obveščena preko evropskega sistema za zgodnje obveščanje, je v nedeljo, 24. januarja, na izredni novinarski konferenci pojasnil predsednik vlade Janez Janša. Belgijske oblasti so sporočile, da so okužbo pri državljanu Kosova odkrili že 16. januarja, ko je odpotoval iz Belgije. Šele pozneje pa so ugotovili, da je imel dva testa – en test je bil pozitiven, drugi negativen – in ob prehodu meja je uporabljal samo negativni test. Ko so ga v soboto, 23. januarja, prestregli in opravili test, ki je bil pozitiven, je zagotovil, da v Sloveniji ni bil v stiku z nikomer.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.