Gorenjska
2134 ogledov

Policija: V Puštalu je bila grozljivka

Puštal zapeljala v potok
1/2
Gasilska enota Škofja Loka
Sinoči okoli 20. ure je v Puštalu v občini Škofja Loka voznica osebnega avtomobila zapeljala v potok. Vozilo se je obrnilo in obstalo v potoku, obrnjeno na streho. "Ljudem se je uspelo rešiti iz vozila malo pred našim prihodom. Gasilci PGD Škofja Loka smo vozilo dvignili iz potoka, odklopili akumulator in zavarovali kraj nesreče," so zapisali na strani SPIN 112, na kateri vestno beležijo podatke o nesrečah in intervencijah gasilcev.

Iz Policijske uprave Kranj pa so danes sporočili podrobnosti in razkrili, da se je, kot so zapisali, odvila prava grozljivka in da je šlo pri tem za višek malomarnosti.
Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali  voznico, ki je zaradi  močnega  vpliva alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti  0,91  mg/l)  in  posledično nepravilne strani vožnje s ceste zapeljala v približno pol metrski potok in se z osebnim avtomobilom prevrnila na streho. Pri prevrnitvi vozila so na njem počila stekla, skozenj pa je začela vdirati tudi voda.

V vozilu so bili še trije otroci. En  otrok se je rešil iz vozila in stekel po pomoč do bližnje stanovanjske hiše in (po prvih podatkih) dveh domačinov, ki sta potem iz vozila rešila vse tri ujete.

"Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače. Letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil  iz 11 na 15 mrtvih v prometu. V prevrnitvi je nastala samo materialna škoda," je zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Voznico  policisti obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, z dogodkom pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.

Poveljnik Gasilske enote Škofja Loka Andraž Arhar pa je danes za Žurnal24 pojasnil, da je na sinočnji intervenciji sodelovalo devet njihovih gasilcev.

Vozil po nepravilni strani

Nevarno nezanesljivo vožnjo pa so včeraj popoldne obravnavali tudi kranjski policisti. Reagirali so na prijavo občana, ki je njegovo sumljivo vožnjo zaznal. Voznika so policisti ustavili, obravnavajo pa ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola  (0,56  mg/l) in nepravilne strani vožnje. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Iz prometa je bil izločen.

Ne ogrožajte življenj

Iz PU Kranj so danes poslali še naslednje sporočilo:

Alkohol je droga, ki povzroča veliko fizično in psihično odvisnost in ni primera, ko bi se nekdo pod vplivom alkohola iz ene do druge točke pripeljal varno. Tukaj ni dileme. Je samo zmotno prepričanje »pijanca«, da je to možno. Tak človek nevarnosti seveda ne bo zaznal, niti je sam ne more, ker se je ne zaveda, jo pa občutijo in opazijo tisti, ki se z njim  srečajo.

Vozite z ničelno stopnjo alkohola in ne ogrožajte življenj.

 

Komentarjev 3
  • rexuathe 18:22 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • seicacun 14:43 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • siblfromwai 11:39 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks