Gorenjska
977 ogledov

Policijski helikopter je imel spet veliko dela

reševanje v gorah helikopter reševalci gore PU Kranj
Ekipa za reševanje v gorah je s posadko policijskega helikopterja danes trikrat, včeraj pa dvakrat reševala planince.

Danes okrog 9.30 je planinka med vzponom na Porezen stopila na rob poti in zdrsnila. Poškodovala si je glavo. Ob 15.00 sta dva tuja planinca na območju Skute neustrezno opremljena obtičala na snegu. Ob 16.45 pa je še en tujec pri sestopu zdrsnil na manjšem snežišču nad Zgornjo Krmo. Drsel je okoli 100 metrov, pri tem si je poškodoval glavo in ramo. 

Policijski helikopter je tudi včeraj dvakrat  reševal življenje. Na Magnartu se je poškodoval turni smučar, z območja Ojstrice pa so z ekipo rešili dva zaplezana plezalca. Nekaj reševanj so ekipe Gorske rešecalne zveze Slovenije opravile tudi na klasičen način.

"Pozivamo k odgovornim odločitvam in varnemu obisku gora. Še vedno nevarnost ponekod predstavlja sneg, tveganje pa zvišuje še vročina. Kako se bo izlet ali vzpon končal, je odvisno od vsakega posameznika. Vsem želimo varen povratek v dolino," so ob tem zapisali na Policijski upravi Kranj.

Komentarjev 1
  • Sean_Pal 15:56 27.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦