Gorenjska
2606 ogledov

Policist ga je pomeril in mu vzel smučarsko karto

zima, smučanje Profimedia
Veselega tujca na smučeh bo preglobok pogled v kozarec drago stal.

Policist smučar blejske policijske postaje je v soboto nekaj čez 15. uro med opravljanjem nalog na smučišču Vogel obravnaval 33-letnega državljana Estonije, ki je smučal pod vplivom alkohola. Prepovedal mu je nadaljnje smučanje, odvzel smučarsko vozovnico za ta dan in mu izdal plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Alkotest | Avtor: Policija Policija
Estoncu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Dovoljena stopnja alkohola je 0,24 mg/l. Policisti so o tem obvestili tudi upravljavca smučišča. Smučarju so izdali plačilni nalog v znesku 400 evrov po zakonu o varnosti na smučišču. Globo je plačal na kraju v polovičnem znesku 200 evrov.

"Naj bo smučanje užitek. Pomembno je, da ste med smučanjem odgovorni do sebe in drugih. Da prilagodite hitrost in način smučanja svojim izkušnjam, snežni podlagi, vremenskim razmeram, zasedenosti smučišča in upoštevate 10 FIS pravil," svetujejo policisti.

Svetujejo tudi, da se vzdržite uživanja alkohola, saj negativno vpliva na zaznavanje, koordinacijo, reakcijski čas in sposobnost presoje, kar povečuje tveganje za nesrečo na smučišču. Več nasvetov je na spletni strani policije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • Avatar Zoran
  StarMačk 18:17 06.februar 2024.

  Pozabili ste napisat za katero kategorijo bo moral ponovno opravit izpit, ha, ha, ha...

 • dare326 12:47 06.februar 2024.

  :) Kje so cajti, ko so se nemški smučarji nabutal z vročim jagertee in potrebovali 10 min da so stopili v avtomate in po temi abručal v dolino, jaz pa po kolenih na wc bruhat. Juhuuu.

 • Idioti 18:01 31.januar 2024.

  Kje so cajti , ko smo s podajalcem sider ruknel flašo Premijera in bili zadeti ko mine !