Gorenjska
2153 ogledov

Policista prehitela gasilce

Policijski avtomobili A. L.
Dva škofjeloška policista sta se včeraj, 4. aprila, izjemno izkazala. Hitro sta se odzvala na klic o požaru in še pred prihodom gasilcev pogasila goreča garažna vrata in betonsko korito pred njimi.

Ker je bila policijska patrulja blizu kraja, odkoder so okoli 13.40 zaprosili za pomoč, se je lahko hitro odzvala: v sedmih minutah in z gasilnim aparatom, ki ga ima vsaka patrulja v službenem vozilu, sta policista pogasila požar še pred prihodom gasilcev. Do ogrožanja ni prišlo, poškodovana so le garažna vrata.

S Policijske uprave Kranj so v zvezi z dogodkom sporočili, da se policisti odzovejo na vsak klic. "Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. To je naše poslanstvo."

Ogenj se je ugasnil sam

Še malce posebna zgodba pa sinočnji požar v Žirovnici. Jeseniške policiste malo čez 22. uro obvestili, da gori ob železniški progi. Kot so danes navedli policisti, je pogorelo nekaj kvadratnih metrov trave in podrasti, ogenj je ugasnil kar sam še pred prihodom gasilcev. Policisti so ugotovili, da nihče ni bil ogrožen in da ni materialne škode.

Prehiteval proti Britofu

Včeraj popoldne, malo pred 16. uro, se je v Kranju v prometni nesreči v trčenju osebnih avtomobilov lažje poškodovala voznica. Kot navaja policija, je 22-letnik na Jezerski cesti proti Britofu prehiteval 25-letno voznico, ki je prav takrat začela zavijati levo. Poškodovanko so reševalci odpeljali v zdravstveno  ustanovo, policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila o okoliščinah prometne nesreče ter vodijo postopek.
Poklicni gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in odstranili vozili z vozišča.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.