Gorenjska
1774 ogledov

Policisti s hitro akcijo prijeli pet storilcev

policija Fotografija je simbolična.
V nedeljo zjutraj je skupina oseb oropala tri mlajše moške na območju Kranja. Policija je storilce izsledila.

V nedeljo okoli 6.30 so bili kranjski policisti obveščeni o ropu na območju Kranja. Več oseb je oropalo tri mlajše moške. Storilci so pred prihodom policistov na kraj dogodka s kraja zbežali. 

Takoj po obvestilu o dogodku so na kraj poslali več policijskih patrulj, ki so z zbiranjem obvestil in intenzivnim iskanjem v zelo kratkem času izsledili in prijeli vseh pet storilcev. 

Po do zdaj zbranih obvestilih so trije storilci stari 19 let, eden je star 18 let, eden pa je starejši mladoletnik. Peterica je z uporabo sile in grožnjami z ostrim predmetom oškodovancem odvzela denar. Dve oškodovani osebi sta bili zaradi uporabe sile lahko telesno poškodovani.

Policija je vsem petim storilcem odvzela prostost in odredila pridržanje za čas zbiranja obvestil. S PU Kranj so sporočili, da preiskava kaznivega dejanja še poteka in da bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. 

Storilci so utemeljeno osumljeni kaznivega dejanja ropa, po drugem odstavku 206. člena Kazenskega zakonika. Za tako dejanje je predpisana kazen od treh do petnajst let zapora.     

Policisti so ob tem dodali, da se odzovejo na vsak klic in poskušajo priti na kraj dogodka v najkrajšem času. "In ravno prve hitre in natančne informacije so bile ključne za uspešno izvedbo in prijetje storilcev," so pojasnili. "V policiji imamo ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja. Naši začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilcev kaznivih dejanj. Kadarkoli boste opazili ali zaznali karkoli nenavadnega ali postali žrtev kateregakoli kaznivega dejanja takoj pokličite na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na 080 1200."   

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.