Gorenjska
1077 ogledov

Policisti so med drugim obravnavali tudi prometno nesrečo otroka

Prometna nesreča PGD Steklarna Rogaška Slatina
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali več prometnih nesreč, dve gorski nesreči, dva požara, na gorenjski avtocesti pa so tudi opravili poostren nadzor.

Na Jesenicah je voznik električnega skiroja izgubil oblast nad vozilom, padel in se poškodoval. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek. V Šenčurju je voznik osebnega avtomobila trčil v 13 letnega otroka, ki je prečkal vozišče. Otrok je bil poškodovan, zato je bil z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveno ustanovo. Zoper voznika osebnega avtomobila policisti vodijo predkazenski posotpek. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Kranjski prometni policisti pa so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola zasegli en osebni avtomobil. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj med 8. in 14. uro so kranjski prometni policisti, policisti Specializirane enote za nadzor prometa  in specialno vozilo za ugotavljanje kršitev na relaciji Vodice - Karavanke izvedli poostren nadzor. Ustavili so 14 tovornih vozil, 1 avtobus in 9 osebnih avtomobilov. Opravili so 22 preizkusov alkoholiziranosti. Vsi so bili negativni. Skupaj pa so ugotovili 10 kršitev, in sicer uporabo mobilnega telefona, vožnjo na prekratki varnostni razdalji, neuporabo varnostnega pasu in nepravilno pritrjen tovor.

Na planini Jezero se je poškodoval otrok. Pri hoji po poti mu je zdrsnilo in si je poškodoval roko. S helikopterjem je bil v spremstvu staršev odpeljan v zdravstveno ustanovo. V Žagarjevem grabnu na območju Bohinja si je planinka poškodovala nogo. S helikopterjem sta bila poškodovana in njen spremljevalec prepeljana ve dolino.

V Škofji Loki so obravnavali dimniški požar. Zaradi visokih temperatur je namreč prišlo do samovžiga lesenih tramov ob dimniku. Obravnavali so tudi požar v stanovanjski hiši na Golici pri Železnikih. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi v kurilnici prostorih. Požar so pogasili prostovoljni gasilci iz Železnikov in Selc.

Fotografija je simbolična.

 

dezurni@styria-media.si

 

Vas zanima črna kronika na obali? Preberite več na kronika obala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.