Gorenjska
236 ogledov

Policisti uporabili prisilna sredstva

Lisice zurnal24.si Lisice, fotografija je simbolična.
Radovljiški policisti so včeraj popoldne proti 22-letniku uporabili prisilna sredstva.

Kot so pojasnili s Policijske uprave Kranj, je 30-letna ženska čakala na avtobus na avtobusni postaji, do nje pa je pristopil 22-letni moški in jo udaril. A še pred prihodom policistov, ki so prejeli obvestilo o tem nasilnem dejanju, sta se oba odpeljala z istim avtobusom.

Izsledili so ju in izvedli postopek. A ker se je moški v postopku nedostojno vedel tudi do policistov in ni upošteval zakonitih ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Policisti za moškega vodijo prekrškovni postopek.

Pridržali so ga

Nedostojno se je v soboto, 24. junija, ponoči do blejskih policistov vedel tudi 48-letni moški, ki so ga obravnavali zaradi nasilja v družini. Zaradi nasilnih dejanj nad družinskimi člani so mu izrekli prepoved približevanja in ker s kršitvijo ni prenehal, so ga pridržali do 12 ur. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov vodijo prekrškovni postopek, zaradi nasilja v družini pa zanj zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.