Gorenjska
1329 ogledov

Grozil z vžigom, gasilci so evakuirali sosede

Plinska jeklenka Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Že v sredo, 2. junija, so gasilci PGD Lesce na svoji facebook strani objavili, kako so skupaj z gasilci PGD Radovljica pomagali reševalcem in policiji pri iznosu osebe iz stanovanja na Šobčevi cesti v Lescah. In še, da so pozneje prostore zaradi politega bencina tudi prezračili. Da je bilo nekaj zelo hudo narobe, se je dalo slutiti iz komentarjev. Uradno pa podrobnosti vse do zdaj oziroma do zaključka policijske preiskave niso bile znane.

Da se je v Lescah odvijala prava drama in da so preprečili najhujše, je danes, v soboto, 5. junija, razkrila policija. Radovljiški policisti so, kot navaja mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostjo na PU Kranj, dobili prijavo o nasilnem vedenju moškega v enostanovanjskem objektu. Z resnimi grožnjami z vžigom zmesi zelo vnetljivih snovi je povzročil nevarnost za stanovalce in premoženje. Gasilci so evakuirali več ljudi, policisti pa so moškega prijeli in ga pridržali. Včeraj, v petek, 4. junija, pa so ga s kazensko ovadbo zaradi več kaznivih dejanj privedli na sodišče, kjer je bil zanj odrejen pripor.

Prijetju se ni upiral, zdaj v priporu

Policija moškega sumi povzročitve splošne nevarnosti, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter suma povzročitve lahkih telesnih poškodb osebi v zasebnem prostoru med prepirom nekaj dni pred zadnjo intervencijo.

Splošno nevarnost je osumljenec povzročil s politjem vnetljivih tekočin in z namernim sproščanjem kuhinjskega plina iz jeklenke v prostor. Vse to ob resnih grožnjah z vžigom teh zelo vnetljivih snovi. V hitri intervenciji so gasilci izvedli evakuacijo stanovalcev, policisti pa so moškega v stanovanju prijeli in ga pridržali. Pri prijetju se ni upiral.

Osumljencu so policisti v preiskavi zasegli tudi okoli pol kilograma prepovedane droge konoplja ter več sadik konoplje in pripomočke za pridelavo te droge. V preteklosti pa so ga že obravnavali za različna kazniva dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.