Gorenjska
2409 ogledov

Polno razvit požar omejili gasilci, namenjeni na smučanje

Požar, stanovanjska hiša, gasilci
1/3
PGD Stara Loka Razdejanje na Praprotnem.
Danes okoli pol devete zjutraj je zagorelo v kleti stanovanjske hiše na Praprotnem v občini Škofja Loka. Požar so pogasili gasilci GARS Kranj, PGD Stara Loka, Škofja Loka in Bukovica, navaja spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje, in dodaja, da so dve osebi, ki sta se nadihali dima, oskrbeli reševalci.

Na facebooku Prostovoljnega gasilskega društva Stara Loka so navedli več podrobnosti o dramatičnem dogajanju na Praprotnem.

Tako so se zahvalili gasilcema, ki sta na poti na smučanje, še pred pozivom, opazila požar na Praprotnem, nesebično ustavila in se lotila gašenja z gasilnimi aparati, ki sta jih zbrala iz sosednjih hiš. Posebej se iz PGD Stara Loka zahvaljujejo tudi gasilcem PGD Ljubljana - Vič, ki so bili prav tako, malenkost za njima, namenjeni na smučišče in priskočili na pomoč. S pomočjo gasilnikov so polno razvit požar omejili in pogasili do prihoda drugih enot.
"Gasilci vedno priskočimo na pomoč, ne glede na opravo in namen ne kolebamo, čeprav hodimo proti nevarnosti. Zaradi njih je v hiši precej manjša škoda, kot bi bila!" so zapisali.
Gasilci PGD Stara Loka, Škofja Loka in Bukovica so požar dokončno pogasili in pregledali stanovanje, na kraju so bili tudi poklicni gasilci GARS Kranj z avtolestvijo. Osebi, ki so ju oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka, pa sta bila lastnika hiše, so še razkrili v zapisu na facebooku.

Na kraju požara so bili policisti PU Kranj, delavci Elektro Gorenjska, ki so odklopili elektriko, in dežurna zimska služba Cestnega podjetja Kranj za posip ceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.