Gorenjska
496 ogledov

Ponjavo z ogrodjem odneslo na vozišče

Zapora na cesti Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Gorenjska cesta na odseku Lipce-Hrušica je bila sinoči zaprta za eno uro. Vzrok: razsut tovor po vozišču. Posledica: tri poškodovana vozila.

Predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj mag. Bojan Kos je danes za Žurnal24 o nesreči na avtocesti pojasnil, da je bil na osebni avtomobil voznika pripet lahki priklopnik (prikolica), s katerega se je snela ponjava z ogrodjem. Konstrukcija je padla oziroma jo je odneslo na cesto. Zaradi razstresenega tovora po vozišču pa so se poškodovala tri vozila.

Proti povzročitelju ovire, gre za slovenskega državljana, policija zaradi nepravilno naloženega tovora vodi prekrškovni postopek.
Zaradi predmetov na vozišču je bila tako med 21.30 in 22.30 zaprta gorenjska avtocesta na odseku Lipce-Hrušica, obvoz pa je potekal skozi Jesenice.

Ob tej nesreči policija opozarja, na kaj vse je treba pomisliti pri nameščanju tovora in prevozu tovora.

"Tovor in naprave, ki so namenjene za prevoz, nalaganje, razlaganje ali pritrditev tovora, morajo biti na in v vozilu naložene in pritrjene oziroma pokrite tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa, ne povzročajo škode na cesti in objektih, ne onesnažujejo okolja, ne zmanjšujejo stabilnosti vozila, ne povzročajo več hrupa, kot je dovoljeno, ne zmanjšujejo preglednosti vozniku in se ne razsipajo ali padajo z vozila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.