Gorenjska
4421 ogledov

Ponoči podiral signalizacijo

PU Kranj, preventivna akcija policije, redarstva in sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu
1/2
PU Kranj Preventivna akcija na Škofjeloškem 15. decembra 2022, v kateri so sodelovali policist, redar in član sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.
Na območju Kranja so se policisti minulo noč ukvarjali z voznikom osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez ločevalni otok in na njem podrl prometno signalizacijo.

Kot so danes zapisali policisti v pregledu dogodkov, ki so v zadnjih 24 urah zgodili na Gorenjskem, je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti pri zgoraj omenjenem prehitrem vozniku pozitiven, in sicer 1,04 mg/l alkohola. Za povzročitev prometne nesreče vodijo prekrškovni postopek, za pozitiven preizkus pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu okrajnemu sodišču.

Prav tako na območju Kranja je v večernih urah voznik z osebnim avtomobilom najprej trčil v varnostno ograjo, nato pa še v tovorno vozilo voznika, ki se je pravilno pripeljal po cesti iz nasprotne smeri. Sopotnik v osebnem avtomobilu se je lahko telesno poškodoval. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost voznika osebnega avtomobila, policisti pa že vodijo vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega se je v postopku izkazalo, da nima vozniškega dovoljenja in da vozi neregistriran avto. Odredili so mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odločno odklonil.
Vozilo so mu zasegli. Policisti vodijo prekrškovni postopek za neregistrirano vozilo in odklon preizkusa alkoholiziranosti, za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti pa so včeraj popoldne delovali tudi preventivno. Skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Železniki in Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Bled, Bohinj in Železniki so izvedli akcijo s sloganom Varno brez alkohola.

PU Kranj, preventivna akcija policije, redarstva in sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je bil namen akcije, ki jo bodo v prihodnje še ponovili, osveščati voznike o nevarnosti in posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so tako včeraj delili zloženke, policisti pa so več voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.