Gorenjska
910 ogledov

Ponoči pogasili požar v Zabreznici

Požar, ogenj, gašenje Profimedia
Danes v zgodnjih jutranjih urah, bilo je okoli ob pol treh, so zagoreli gospodarsko poslopje in še več objektov v Zabreznici v občini Žirovnica. Zaradi večjega požara so evakuirali več ljudi.

Po podatkih policije v požaru v Zabreznici na srečo nihče ni poškodovan, nastala pa je materialna škoda. Požar so že ponoči oziroma v zgodnjih jutranjih urah več ur gasili in pogasili gasilci PGD Zabreznica, Smokuč in GARS Jesenice. Požarišče so si danes dopoldne ogledali tudi kriminalisti.

Ugotovili so, da je ob 2.30 najprej zagorela lopa, v kateri je bil odložen pepel. Ogenj pa se je nato razširil na bližnje večje gospodarsko poslopje in še na dva ločena sosednja objekta. Poleg pogorele lope so bili poškodovani še trije objekti in vozilo. Nastala je velika materialna škoda.

Že v petek popoldne pa je zagorelo v Acroniju na Koroški Beli v občini Jesenice. V obratu hladne valjarne je začel tleti železov prah v vrečah. Nastala je škoda na stroju in v delavnici. Požar so pogasili gasilci GARS Jesenice. Po podatkih policije ni bil nihče telesno poškodovan.

V petek so policisti z gasilci na Bledu obravnavali tudi travniški požar. Ogenj je ušel izpod nadzora med kurjenjem listja in vej. Do ogrožanja ni prišlo. Postopek zaradi kurjenja je prevzelo mestno redarstvo.

Pozor, izginjajo katalizatorji!

V zadnjih treh dneh so na Gorenjskem spet zelo aktivni tatovi. Tako so v Lescah kriminalisti 3. marca obravnavali tatvino bakrenega traku, v zadnjih dveh dneh pa kar pet tatvin katalizatorjev z osebnih avtomobilov, in sicer tri v Kranju ter dva v Škofji Loki.

Na Jesenicah je bilo prijavljeno poškodovanje stekla na objektu. Okoliščine kažejo, da je vanj nekdo vrgel kamen. V Britofu pri Kranju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo.

Od tepeža do objestnosti

Tržiški policisti so v četrtek obravnavali prijavo groženj in povzročitve lahkih telesnih poškodb med partnerjema. Kaznivega dejanja je osumljen moški. Konec tega tedna pa so gorenjski policisti prejeli še eno prijavo nasilja v družini, ki je trajalo daljše obdobje.

Škofjeloški policisti so se v petek zvečer odzvali na prijavo o razgrajanju v gostinskem lokalu. Proti razgrajaču so policisti uporabili prisilna sredstva in ga obravnavajo zaradi kršenja javnega reda.

V  Kranju pa so policiji v petek prijavlili objestno vožnjo s štirikolesnikom po Ulici Tuga Vidmarja. Voznika še niso izsledili, policisti pa o njem še zbirajo obvestila.

Včeraj štirje poškodovani smučarji

Na gorenjskih smučiščih so se v soboto poškodovali trije smučarji, na območju  Krnice pa še en turni smučar. Kot navajajo s Policijske uprave Kranj, je turni smučar spregledal približno meter in pol globoko luknjo, padel vanjo in se poškodoval. Reševali so ga reševalci GRS Kranjska Gora in helikopterska ekipa za reševanje s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovanca so prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.