Gorenjska
2397 ogledov

Ponoči razbijal in vrgel barvo v fasado hiše

razbito vetrobransko steklo Profimedia Fotografija je simbolična.
Kranjski policisti so v petek s področja kriminalitete obravnavali dve poškodovanji tuje stvari, v soboto zvečer pa še krajo smuči na smučišču.

Kot so danes, v nedeljo, 19. marca, sporočili s Policijske uprave Kranj, je neznanec v noči s četrtka na petek, se pravi s 16. na 17. marec, razbil steklo na vhodnih vratih stanovanjske hiše in z barvo poškodoval fasado. Lastnika je s tem oškodoval za okoli tisoč evrov.
Na vprašanji, ali je je neznanec napisal grafit in ali gre za maščevanje, so nam s PU Kranj odgovorili, da je "neznani storilec poškodoval steklo na vratih in v fasado zalučal barvo. Okoliščine kažejo na objesnost. Z barvo ni bilo napisano nobeno geslo, niti ni šlo za grafit. Ne razpolagamo s podatkom, da bi šlo za političen motiv ali kakršnokoli maščevanje."

V drugem primeru, prav tako se je to zgodilo na območju Kranja, je neznani storilec poškodoval steklo na zadnjih vratih parkiranega avtomobila na parkirišču. Iz vozila ni odnesel ničesar. Lastnico je oškodoval do 200 evrov.
S smučišča pa so v soboto med 17.15 in 17.50 izginile približno tisoč evrov vredne smuči znamke Rossignol Hero, dolžine 167 cm, rdeče barve. Policisti o vseh treh neznanih storilcih zbirajo obvestila in vodijo predkazenski postopek.

Poškodovana dva kolesarja, voznik in sopotnik

Včeraj, v soboto, so tri poškodovane udeležence prometnih nesreč z reševalnim vozilom odpeljali v zdravsteno ustanovo.
Na cesti med Bašljem in Babnim vrtom je zapeljal z vozišča 62-letni kolesar in se pri padcu poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo, zato zoper njega vodijo prekrškovni postopek. Enako vodijo prekrškovni postopek zoper 43-letno kolesarko, ki je zapeljala na robnik kolesarske steze v Kranju, padla in se lažje poškodovala. V soboto okoli 17.15 je na območju Lahovč 18-letna voznica v križišču izsilila prednost vozniku in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil. Slednjega je po trku odbilo še v ograjo stanovanjske hiše. Voznik in njegov sopotnik sta bila lahko telesno poškodovana. Na kraju jima je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ju z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Poleg prej naštetih so policisti v minulih 48 urah obravnavali še pet nesreč, v katerih je na srečo trpela le pločevina.
Naj izpostavimo le tri. Na območju Cerkelj na Gorenjskem je 87-letni voznik v petek popoldne z avtomobilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče in bočno trčil v avtobus, ki ga je pravilno po svoji strani pripeljal voznik. Na avtobusu ni bilo potnikov.
Na območju Bašlja je v soboto nekaj čez 10. uro 24-letna voznica v križišču izsilila prednost in z avtomobilom trčila v lahki priklopnik, ki ga je z avtomobilom vlekel drugi voznik. Za njo vodijo prekškovni postopek.
Na območju Kranja je v soboto okoli 19. ure v križišču 26-letni voznik trčil v zadnji del avtomobila drugega voznika. Po podatkih policije je s kraja želel odpeljati in ker je bilo premalo prostora, je še enkrat trčil v zadnji del tega avtomobila in s kraja odpeljal. V nadaljevanju so ga izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0.68 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli in odredili še strokovni pregled na alkohol. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in za 26-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Eden za 24 ur ob vozniško, drugi ob avto

Že v petek zvečer pa so policisti v Kranju in Cerkljah na Gorenjskem zalotili voznika, ki sta bila pod vplivom alkohola. Prvi je bil 46-letnik, ki je napihal (0,55 mg/l), zaradi česar so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu za 24 ur odvzeli vozniško. Drugi je bil 39-letnik, ki je napihal 0,47 mg/l. Vozniške pa mu niso mogli odvzeti, saj, kot se je izkazalo, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli avto. Zoper oba zalotena voznika policisti  za vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek, medtem ko bo ta drugi, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, z obdolžilnim obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Dva poškodovana smučarja

Helikopter SV je v soboto dopoldne opravil dve poti s smučišč, prvo v UKC Ljubljana, drugo v Splošno bolnišnico Jesenice.
Na Kravavcu se je 45-letnemu tujemu smučarju odpela smučka. Po padcu je drsel po smučišču in trčil v oblazinjen del t.i. žirafe in se telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudil reševalec na smučišču, nadzornik in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika.
Na Voglu sta, kot navajajo policisti, trčila smučarja: prismučala sta si preblizu, se bočno zaletela in padla po smučišču. 59-letni smučar je bil telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudil reševalec na smučišču, nadzornik in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske so ga prepeljali v jeseniško bolnišnico. Policisti zbirajo obvestila, vodijo postopek in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:44 20.marec 2023.

    Na cesti med Bašljem in Babnim vrtom je zapeljal z vozišča 62-letni kolesar in se pri padcu poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo, zato zoper njega vodijo prekrškovni postopek ! Kolesa s tahometrom ? NO COMMENT .