Gorenjska
971 ogledov

Ponoči reševali s helikopterjem

Policijski helikopter, nočni let
1/2
PU Kranj
Sinoči so s smučišča Krvavec s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana hudo poškodovanega moškega.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, se je 52-letni moški okoli 19. ure hudo poškodoval pri padcu po stopnicah objekta na Krvavcu. Pomoč so mu na kraju nudili gorski reševalci GRS Kranj in Kamnik in zdravstveno osebje Nujne medicinske pomoči Kranj. S kraja nesreče ga je nato hitro in varno v bolnišnico odpeljala posadka policijskega helikopterja.

Policijski helikopter, nočni let | Avtor: PU Kranj PU Kranj

"Šlo je za zahteven nočni let z novim helikopterjem in uporabo tehnologije NVIS (angl. Night Vision Imaging System). Takšne intervencije zahtevajo visoko usposobljenost posadk in zelo veliko previdnost zaradi težjega poznavanja ovir v temi," so navedli s PU Kranj in dodali, da policisti še zbirajo obvestila o dogodku in da bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Uprava RS za zaščito in reševanje pa navaja, da se je danes, 3. februarja, okoli 12. ure zunaj urejenega smučišča v Kranjski Gori poškodoval mladoletni smučar. Oskrbeli so ga reševalec na smučišču in reševalci GRS Kranjska Gora, nato pa ga je v Splošno bolnišnico Jesenice odpeljal policijski helikopter z dežurno ekipo GRS Brnik na krovu. 

Pozor v gorah in na smučiščih!

Policija v današnjem sporočilu opozarja na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in na nizke temperature. Zaradi razmer je povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove, zato svetujejo sprotno spremljanje (ARSO: https://vreme.arso.gov.si/plazovi; Službe za varstvo pred snežnimi plazovi: https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064380982130).

Previden je treba biti tudi na smučiščih, ki so zaradi šolskih počitnic množično obiskana. Na gorenjskih smučiščih bodo za večjo varnost skrbeli tudi policisti smučarji.
Več nasvetov na spletni strani Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-dopustu-v-gorah-ob-vodi-na-snegu/varnost-na-snegu/le-varna-smuka-je-uzitek-nasveti-policije-za-vecjo-varnost-na-smuciscu

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.