Gorenjska
2296 ogledov

Ponoči usodno zapeljal v potok

Policija - fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
Blejski policisti so danes zjutraj na kolesarski poti na »starem« Betinovem klancu obravnavali smrtno nesrečo kolesarja. Zapeljal je v potok in umrl, so danes dopoldne sporočili s Policijske uprave Kranj.

Pokojni je bil odrasel moški, državljan Slovenije. Kolesaril je proti Lescam, ponesrečil pa se je najverjetneje že ponoči, in sicer na neosvetljenem delu vozišča.

Za pokojnega so odredili obdukcijo.

Padla še dva kolesarja, v trčenju poškodovan motorist

Gorenjski policisti so včeraj, 28. junija, obravnavali še tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Trbojah in v Lescah sta padla kolesarja. Preizkus alkoholiziranosti pri kolesarju v Trbojah je pokazal neverjetni rezultat: kar 1,40 mg/l alkohola. Na območju Preddvora pa sta trčila motorist in osebni avtomobil. Okoliščine kažejo na nepravilen premik voznice avtomobila in njeno krivdo za nesrečo.

Grozljiva statistika

Gorenjski policisti so letos obravnavali že 721 prometnih nesreč (lani 668). Najbolj pogost vzrok zanje so bili nepravilen premik z vozilom, neprilagojena hitrost, nepravilna stran oziroma smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. V vsaki deseti prometni nesreči je bil povzročitelj pod vplivom alkohola. Letos je bilo ugotovljenih tudi že okoli 15.000 kršitev prometnih pravil, največ zaradi prehitre vožnje. S PU Kranj so danes ob tej zares grozljivi statistiki vnovič pozvali k previdnosti in varni udeležbi v prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.