Gorenjska
175 ogledov

Popoldansko testiranje v Kranju ob četrtkih

Navodila na vratih MO Kranj. M. Ha. Usmeritev na vratih Mestne občine Kranj ...
V Kranju brezplačno testiranje prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom potekajo v Globusu vsak delovni dan med 9. in 12. uro, ob četrtkih pa tudi od 13. do 16. ure. Odslej pa brezplačne hitre teste opravljajo vsak dan zjutraj in zvečer tudi v Kliniki Dr. Fabjana v Šenčurju.

V Kranju se je možno brezplačno testirati v Globusu vsak delovni dan med 9. in 12. uro, ob četrtkih od 13. do 16. ure. Testiranje je mogoče opraviti tudi v sosednjih občinah. V Naklem ob nedeljah med 10. do 13. uro v Domu Janeza Filipiča, v Cerkljah vsak četrtek med 8. in 12. uro v stari lekarni, v Šenčurju pa vsako sredo od 9. do 13. ure v Domu krajanov Šenčur.

Od ponedeljka do nedelje v zasebni kliniki v Šenčurju

Po novem je možno testiranje tudi v Kliniki Dr. Fabjan v Šenčurju (Poslovna cona A32), kjer izvajajo brezplačne hitre antigenske teste (HAGT) vsak dan (od ponedeljka do nedelje) od 6. do 8. ure in od 19. do 21. ure. Rezultat testa pride prek sms sporočila, na željo testiranca izdajo tudi pisno potrdilo, a je treba zanj plačati 10 evrov. Od ponedeljka do nedelje pa na tej zasebni kliniki med 6. do 8. uro izvajajo tudi PCR teste.

Naročanje na nobeni od navedenih lokacij ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, držanje medsebojne razdalje in razkuževanje rok, obvezno je nošenje zaščitne maske.

Pisna potrdila o rezultatih testa na portalu zVEM

V Mestni občini Kranj in okoliških občinah hitro testiranje izvaja Zdravstveni dom Kranj, vendar ne izdaja rezultatov testov v pisni obliki. Pisni izvid hitrega testa lahko testiranci dobijo na portalu zVEM, dostop do njega je mogoč z digitalnim potrdilom. Pridobiti ga je možno na na upravni enoti, sicer pa je dostop do portala zVEM možen tudi s katerimkoli drugim digitalnim potrdilom, denimo bančnim. Več informacij glede digitalnih potrdil je na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.