Gorenjska
580 ogledov

Poseben izziv na Bledu

Ovca Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so ta konec tedna obravnavali kar 19 prometnih nesreč, od teh osem s telesnimi poškodbami, 31 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in zasebnem prostoru, več tatvin, vlomov, poškodovanje tuje stvari, nasilje v družini ... Dvakrat so zasegli prepovedano drogo, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so zasegli dva avta. Poseben izziv pa so imeli blejski policisti, saj se je na cesti znašlo 20 ovac.

V štirih prometnih nesrečah so se udeleženci lažje, v štirih pa huje poškodovali. Na Laborah sta, kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, trčila voznika zaradi prekratke varnostne razdalje, na Lancovem pa zaradi neupoštevanja pravil o prednosti. V še eni nesreči na Lancovem je bil udeležen motorist. Kolesarji so bili udeleženi kar v petih nesrečah: dve sta se zgodili v Bohinju, po ena pa v Kranjski Gori, Poljanski dolini in Škofji Loki.

S Policijske postaje Kranj so izpostavili tudi voznika, ki je v soboto vozil kar po reševalnem pasu, ki so ga vozniki naredili zaradi zastoja na avtocesti. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Divjad na avtocesti, ovce na cesti

Blejski policisti pa so v soboto poskrbeli za varstvo živali in udeležencev v prometu. Na cesti je bilo okoli 20 ovac. O tem, ali so povzročile kakšen zastoj in kam se je izgubil njihov pastir, ni znano, prav tako ni znana nobena druga podrobnost.

Divjad pa so, kot poročajo s PU Kranj, našli povoženo na cesti v Vrbi, avtocestnem priključku Brezje proti Karavankam, na galeriji Moste v smeri Kranja, v Tenetišah, na Obrnah ter na avtocesti med izvozoma Kranj zahod in Kranj vzhod.

Serija vlomov in tatvin

V Železnikih je bilo ta konec tedna vlomljeno v skladišče in odtujeni predmeti manjše vrednosti. Na Bledu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, lastniki pa pogrešajo več stvari. Na Godešiču so nezanci ukradli električno kolo. V Kranju je bilo vlomljeno v osebni avtomobil, parkiran garažni hiši. V Škofji Loki so prijavili vlom v delovni zabojnik, v Tupaličah in Kranju pa v poslovna objekta. Na Mlekarski ulici v Kranju pa je neznanec razbil steklo na objektu.

Komentarjev 2
  • Isabel_Moore 11:51 08.junij 2021.

    S pren0snim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 20:41 07.junij 2021.

    enkrat bika, drugič ovce, vsak dan pa bedake, ki jih pa izleda že kar pri miru pustijo, ko vozijo po cestah, kjer je promet prepovedan. al pa znaki veljajo samo že za ovce.