Gorenjska
123 ogledov

Posebno leto za kranjsko Iskraemeco

Iskraemeco
Leto 2020 je za Iskraemeco posebno leto. Poleg dogodkov ob 75-letnici poslovanja so uspešno zaključili prenovo upravne stavbe in proizvodnih prostorov, ki sta zdaj pripravljena na izzive prihodnosti.

Kranjska Iskraemeco letos praznuje 75 let poslovanja. Kljub težkim razmeram zaradi pandemije koronavirusa, so investirali v energetsko obnovo upravne stavbe in prenovo proizvodnih prostorov. 

Celovita energetska prenova zgradbe obsega prenovo celotne zunanjosti stavbe, strojnih in elektro energetskih sistemov v objektu, s katerimi bodo izboljšali energetsko učinkovitost. Pri načrtovanju pisarniškega dela objekta so želeli združiti vse oddelke pod eno streho in s tem zagotoviti hitrejši prenos informacij, močnejše sodelovanje in večjo povezljivost med oddelki. Prostori so urejeni v kombinaciji odprtega in zaprtega tipa pisarn, vključno s spremljevalnimi prostori. V sklopu prenove so pridobili tudi »Izkustveno središče za stranke«, ki je namenjen raznovrstnim dogodkom, kot so sprejem gostov, poslovnih partnerjev, izvajanju konferenc, poslovnih in družabnih srečanj, izobraževanju in usposabljanju. Z obnovo bodo zagotovili povečanje kvalitete opravljanja delovnih obveznosti in udobja v prostorih ter zmanjšanje rabe primarne energije, stroškov za oskrbo z energijo, okoljske obremenitve, finančnega in tehničnega tveganja.

Sama gradbena prenova in infrastrukturna predelava proizvodnih prostorov pa je omogočila združitev vseh proizvodnih kapacitet na enem mestu. Izvedena je bila s ciljem zagotavljanja boljših pogojev dela za zaposlene, zaščiti in prenovi vseh instalacij. Proizvodnjo so iz štirih ločenih lokacij, združili na eno mesto in s tem bistveno zmanjšali interni transport. S prehodom iz saržnega »batch« tipa proizvodnje v tip zveznega pretoka skozi proizvodnjo »one piece flow«, so bistveno zmanjšali zaloge in zmanjšali stroške proizvodnih procesov. Prav tako bodo z zalogami omejili prekomerni proizvodnjo in bistveno skrajšali čas zadrževanja materialov v proizvodnji.

V Iskraemecu bodo z investicijami nadaljevali

Nadaljnji koraki v Iskraemecu bodo usmerjeni predvsem v digitalizacijo proizvodnje, kar bodo dosegli s postavitvijo digitalnega dvojčka proizvodnega procesa in prenovo sistema terminiranja na eni strani ter avtomatizacijo posameznih sklopov že sedaj moderne strojne opreme na drugi. "Tudi v naslednjih letih bomo vlagali v razvoj Iskraemeca kot tudi drugih podjetij v skupini Elsewedy. V času koronavirusne krize lahko vidimo, kako se spreminja življenje in spremenila se bo tudi prihodnost. Trdno verjamem, da je Iskraemeco lahko eden glavnih stebrov sprememb v prihodnosti. Počaščen sem, da sem tukaj in hvala vam, da ste mi to omogočili," je ob tem povedal lastnik Iskraemeca ing. Ahmed Elsewedy. "Naslednjih 75 let bo za podjetje in svet pomembno in prelomno obdobje. Dodam naj še, da bo v skupini Elsewedy in na energetskih trgih digitalna preobrazba prinesla velike izzive za kupce in za podjetje, in tu Iskraemeco lahko prevzame pomembno vlogo. Sprejmimo izziv, izkoristimo priložnost in zgradimo trajnostno in trdno prihodnost za svoje zaposlene in deležnike, delničarje, za skupnost. To je tisto, kar želimo sporočiti, in prepričan sem, da je naša usmeritev pomembna tudi za Kranj in lokalno skupnost," pa je na slavnostnem odprtju prenovljenih prostorov, ki se ga je udeležil tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, dodal glavni izvršni direktor Iskraemeca Luis Goncalves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.