Gorenjska
1431 ogledov

Poškodovani trije gasilci

Požar, Srednja vas pri Šenčurju, gasilci, gašenje
1/2
FB PGD Srednja vas pri Šenčurju
V soboto okoli 4. zjutraj je v Srednji vasi pri Šenčurju zagorel večji gospodarski objekt. Pri zahtevnem gašenju in nato še sanaciji požarišča so se poškodovali trije gasilci. Nastala je velika materialna škoda.

Kot so navajajo gasilci PGD Srednja vas pri Šenčurju, jih je v soboto zgodaj zjutraj zbudil pozivnik: ob prihodu na kraj pa je bil požar že polno razvit. Gasilci GARS Kranj, PGD Šenčur, Srednja vas, Visoko-Milje, Hotemaže, Olševek in Luže so zavarovali kraj dogodka, preprečili požarni preskok na sosednje objekte in pogasili požar na gospodarskem objektu. Za pomoč pri sanaciji požarišča in gasilsko stražo so bili aktivirani gasilci PGD Voglje, Trboje, Preddvor in Prebačevo-Hrastje.

Požar, Srednja vas pri Šenčurju, gasilci, gašenje | Avtor: FB PGD Srednja vas pri Šenčurju FB PGD Srednja vas pri Šenčurju

Ob 21.40 so na pomoč prišli še novi gasilci iz Gasilske zveze Mestne občine Kranj, to so Britof, Primskovo, Podblica, Stražišče, Žabnica, Bitnje in Jošt, ter tudi PGD Preddvor in PGD Cerklje, ki so zamenjali ekipe, ki so bili na požarišču od ranega jutra. Čez noč, se pravi s sobote na nedeljo, so opravljali požarno stražo in nadaljevali s sanacijo objekta. Zaradi uporabe težke mehanizacije pri odstranjevanju gorljivega materiala je bil včeraj močno oviran promet po glavni cesti skozi Srednjo vas.  

V intervenciji so se poškodovali trije gasilci, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Policisti zavarovali kraj in opravili ogled

Po podatkih policije je prišlo do samovžiga več bal sena, nastala je velika materialna škoda, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Potrdili so informacijo, da so se med intervencijo poškodovali trije gasilci: dva zdravniške pomoči nista potrebovala, ena gasilka pa se je nadihala plina in so ji pomoč nudili v zdravstveni ustanovi. Policisti so kraj zavarovali in opravili ogled. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gre torej že za drugi samovžig v zelo kratkem času na tem območju. Kot smo poročali so nedaleč proč, na Lužah, 17. avgusta, na deponiji sami vžgali leseni sekanci. Tudi takrat je bila intervencija izjemno zahtevna in dolga, nastala pa je velika materialna škoda.

požar, samovžig sekancev, Luže, občina Šenčur, gasilci, gašenje KRANJ Kranj V obsežnem požaru velika škoda

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.