Gorenjska
3143 ogledov

Poškodovanima motoristoma pomagali prvi posredovalci

Nesreča dveh motoristov, Spodnje Jezersko, 4. 9. 2021
1/2
PU Kranj
Zaradi hude nesreče na Spodnjem Jezerskem, v kateri sta se poškodovala dva motorista, je bila danes popoldne več kot dve uri zaprta cesta od Preddvora proti Zgornjemu Jezerskemu.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da sta motorista vozila eden za drugim. Okoliščine kažejo, da je prvi padel zaradi neprilagojene hitrosti, drugi pa med izogibanjem padca prvega. Oba sta poškodovana. Huje poškodovanega so oskrbeli in nato odpeljali s helikopterjem Slovenske vojske v UKC Ljubljana.

Pri nudenju pomoči so sodelovali reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj, prvi posredovalci in tudi policisti, ki se prav danes, v soboto, 4. septembra, na Zgornjem Jezerskem  pri Planšarskem jezeru družijo in tekmujejo na temo prve pomoči in posredovanja v takih in podobnih nesrečah. Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so kraj nesreče zavarovali gasilci GARS Kranj, gasilci PGD Jezersko pa so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Poučen dan za vse

Na srečanju prvih posredovalcev na Zgornjem Jezerskem je 16 ekip iz vse Slovenije. Večinoma so to gasilci, usposobljeni za postopke oživljanja ter ukrepanje pri kapi, hudih krvavitvah, odstranitvi tujkov iz dihal in podobno.

Današnja prireditev na Zgornjem Jezerskem bo potekala vse do 17. ure in je odprta tudi širši javnosti. Med 13. in 14. uro je potekala prikazna vaja, na kateri so sodelovali kranjski policisti in poklicni gasilci ter ekipa Nujne medicinske pomoči Ljubljana. Obiskovalci so se lahko seznanili tudi z delom vodnika reševalnega psa, ves čas srečanja se je vsak lahko učil oživljanja v šoli prve pomoči Ukrepam prvi. Predstavlja se tudi Zavod Reševalni pas (Ustvarimo reševalni pas na avtocestah).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.