Gorenjska
2144 ogledov

Poslovil se je Andrej Derlink

Andrej Derlink arhiv društvo Rovtarji
"Posredujem vam žalostno vest, da se je za vedno poslovil Andrej Derlink, eden najbolj duhovitih in zabavnih (ne samo) Ločanov, foksner in original ter strasten pevec & godec ter zaprisežen Rovtar... Naš Svet in Loški Streif bo z Andrejevim slovesom precej manj veder in vesel. Verjamem pa, da bo zdaj še kako razveseljeval vse tam na oni strani. Pogrešali ga bomo! Zbogom, Andrej."

To ganljivo sporočilo o smrti prvega glasu in godca na perivnik ljudskega ansambla Suha špaga in ustanovnega člana društva Rovtarji iz Škofje Loke, ki že 23 let gojijo in predstavljajo smučanje in kolesarjenje po starem, je danes posredoval novinarjem Jernej Tavčar iz kabineta škofjeloškega župana.
Društvo Rovtarji je bilo zaradi številnih prireditev, ki so jih organizirali sami ali pa so na njih zgolj sodelovali, že prepoznano kot del kulturne dediščine. Andrej Derlink Tinačk pa je v društvu Rovtarji, katerega slogan je Jet od doma, pa fletn se met!, opravljal delo tajnika, blagajnika, napovedovalca prireditev, komentatorja, pa tudi pevca starih pesmi v solo izvedbi, duetu ali skupini.

Bil je tudi odličen poznavalec smučanja in kolesarjenja po starem in je pomembno prispeval k odmevnosti prireditev, ko so se Rovtarji pokazali v oblačilih, s kolesi ali smučmi, ki predstavljajo obdobje pred 100 in več leti.

Komentarjev 1
  • Igor Trček 17:06 21.januar 2021.

    Škofjeloški RAP ... https://youtu.be/rqi8QA2DZ8U