Gorenjska
23188 ogledov

Poslovil se je nekdanji kranjski župan

sveča pogreb grob Profimedia
V 94. letu je umrl Stanislav Božič, nekdanji predsednik Skupščine občine Kranj od 1978 do 1982.

Stanislav Božič se je rodil v Hrašah pri Smledniku, kasneje se je preselil v Kranj, kjer je ustvaril družino. Končal je srednjo tehniško šolo ter diplomiral iz politologije. Bil je skromen, potrpežljiv, zavzemal se je za mlade, delo in izobraževanje.

 | Avtor:

»Spominjali se ga bomo tudi po vodenju kranjske občine v letih 1978 do 1982, takratne Skupščine občine Kranj. V času njegovega županovanja so bile načrtovane številne nove šole. Na območju Planine so zasnovali gradnjo dveh osnovnih šol, in sicer OŠ Matije Čopa ter OŠ Jakoba Aljaža, takrat OŠ Bratstva in enotnosti. Na Zlatem polju pa je bila za potrebe nadaljnjega izobraževanja v načrtu gradnja nekdanje srednje iskrške šole ter fakultete in dijaškega doma. Pred župansko funkcijo je bil predsednik Občinskega odbora Socialistične zveze delovnega ljudstva Slovenije, predsednik občinskega sindikata in državni sekretar za delo v Ljubljani. Po končanem županskem mandatu v Občini Kranj je poklicno pot nadaljeval pri zavarovalnici,« so sporočili z Mestne občine Kranj.

Žara pokojnika bo v petek, 23. septembra 2022, od 11. ure dalje na mestnem pokopališču Kranj. Pogreb bo ob 14. uri v družinskem krogu. Vpis v ŽALNO KNJIGO bo na dan pogreba ter na dan seje Mestnega sveta MO Kranj, v sredo, 28. septembra 2022, v Galeriji MO Kranj v času uradnih ur občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.