Gorenjska
3339 ogledov

Pošta se vrača v center

Mestni občini Kranj (MOK) je uspelo doseči dogovor s Pošto Slovenije o vzpostavitvi pogodbenega prevzemnega mesta v mestnem jedru Kranja.

Pošta Slovenije je konec leta 2021 ukinila poštno poslovalnico na Poštni ulici 4. MOK je ob tem izrazila protest, obžalovanje in nestrinjanje s Pošto Slovenije, ki je takšno odločitev sprejela kljub pozivom, poslani peticiji več kot 1100 oseb in zavezi Komunale Kranj, da prevzame upravljanje pogodbene pošte v mestnem jedru tretje največje občine v Sloveniji. »Ker je MOK dolžna skrbeti za javni interes in želi občanom starega mestnega jedra zagotavljati ustrezne univerzalne poštne storitve vsaj v delu olajšanega prevzema poštnih pošiljk, je sprejela predlog Pošte Slovenije, da bi pogodbeno prevzemno mesto v starem mestnem jedru prevzel Zavod za turizem in kulturo Kranj v sklopu poslovalnice Turističnega informacijskega centra,« so zdaj sporočili s kranjske občine.

Prebivalci starega mestnega jedra Kranja bodo tako od 1. aprila lahko na pogodbenem prevzemnem mestu v Turistično informacijskem centru z obvestilom o prispeli pošiljki Pošte Slovenije prevzemali pošiljke, ki jim jih ob dostavi na naslov ni bilo mogoče vročiti. Poslovanje prevzemnega mesta je prilagojeno matični pošti, zato se izročitev pošiljk na prevzemnem mestu ob sobotah, nedeljah in praznikih ne bo izvajala. Prevzemno mesto je namenjeno prevzemu pošiljk prebivalcem naslednjih ulic: Maistrov trg, Ljubljanska cesta, Jahačev prehod, Tomšičeva ulica, Jenkova ulica, Glavni trg, Poštna ulica, Sejmišče, Trubarjev trg, Cankarjeva ulica, Prešernova ulica, Tavčarjeva ulica, Pot na kolodvor, Vodopivčeva ulica, Škrlovec in Reginčeva ulica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.