Gorenjska
2276 ogledov

Postopek pridobitve digitalne identitete tudi v vojašnici

Cepljenje v športni dvorani vojašnice v Kranju Zdravstveni dom Kranj Cepilna mesta v telovadnici Vojašnice Petra Petriča Kranj.
Ker bi radi v čim večjem obsegu prešli na digitalno izdajo potrdil o cepljenju proti covidu-19, se zdaj v Sloveniji širi nabor prijavnih mest, na katerih lahko prebivalci oddajo vlogo za pridobitev digitalne identitete. Od ponedeljka, 7. junija, bo mogoče to storiti tudi na cepilni točki v Vojašnici Petra Petriča Kranj. S tem se bodo skrajšale čakalne vrste pri pridobivanju digitalnega potrdila na upravni enoti, občani pa si bodo – ko bodo enkrat prejeli digitalno identiteto – potrdila o cepljenju in testiranjih lahko natisnili sami.

Tisti, ki boste prišli na cepljenje proti covidu-19 v telovadnico Vojašnice Petra Petriča Kranj na Bleiweisovi, boste lahko torej od ponedeljka naprej kar na cepilnem mestu izpolnili vlogo za pridobitev mobilne identitete smsPASS. Pri tem vam bodo pomagale uslužbenke Mestne občine Kranj, so danes sporočili iz občine.

Pri tem postopku morate pokazati veljavni osebni dokument s fotografijo. Po oddani vlogi se bo nato šele sprožil postopek za pridobivanje mobilne identitete. Ko jo bo posameznik tudi prejel, bo lahko dostopal do lastne zdravstvene evidence na portalu zVEM.

Na portalu zVEM bo tako posameznik lahko dostopal do svojih izvidov, testov in receptov, med drugim tudi do potrdila o cepljenju proti covidu-19, prebolevnosti in opravljenih testih na okužbo z novim koronavirusom. Za dostop do omenjenih podatkov je potrebno digitalno potrdilo (SIGEN-CA, HALCOM-CA, Postar-CA in SIGOV-CA) oziroma mobilna identiteta smsPASS.

Ko posameznik enkrat prevzame digitalno identiteto, lahko dostopa do vseh digitaliziranih vsebin državne uprave. Pridobitev digitalne identitete je brezplačna. S tem se bodo skrajšale čakalne vrste na upravnih enotah. Vsak si bo lahko potrdila natisnil sam. Na portal zVem bodo v prihodnosti dodali tudi evropsko digitalno zeleno potrdilo, ki bo omogočalo lažji prehod meja in potovanja po Evropski uniji.

Komentarjev 3
  • Brittney_Larsen 16:05 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tist0, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Dusan21 14:11 05.junij 2021.

    Sam že nekaj mesecev izdajam digjitalna potrdjila, največ skrajni levici med njjmi se je znašla tudi škebasta, zanemarjena Nataša, ta mi je za povrh sunila še kampl