Gorenjska
1552 ogledov

Potrpeti bo treba še do konca meseca

Bralec
Direkcija za infrastrukturo v Lipniški dolini obnavlja državno cesto na odseku Lipnica–Gobovce. Prebivalce ob trasi pa moti, da imajo onemogočen dostop, dela pa naj bi potekala predolgo.

Na odseku državne ceste Lipnica–Gobovce Direkcija za infrastrukturo obnavlja okrog 2 kilometra voziščne konstrukcije. V sklopu del bodo odstranili asfaltno oblogo, ki bo nadomeščena z novo, ter uredili bankine in koritnice z betonskimi robniki. Prav tako bodo obnovili poškodovane prepuste in poglobili obstoječe jarke. Odstranili bodo odvečno vegetacijo ter uredili prometno opremo in signalizacijo. Ob tem bodo uredili še pripadajočo horizontalno in vertikalno prometno signalizacijo.

Ob tem se je na nas obrnil bralec, ki je izpostavil probleme, s katerimi se srečujejo tamkajšnji prebivalci in tisti, ki se po tej cesti vozijo na delo. »Popolnoma so nas zablokirali, do nas ne morejo kombiji za dostavo, delavci imajo težavo pri prihodu na delo in temu ni videti konca. Seveda bi razumel, če morajo cesto preplastiti in bi jo za en dan zaprli, a so cesto zaprli v obe smeri. Tako ne moremo nikamor, razen po 2 metra široki cesti skozi Ovsiše in to zaradi tega, ker delajo robnike. Tako stanje je že več kot en teden. Ko prideš na gradbišče, tam ni nikogar, stojita pa le tovornjak in bager. Domačini in zaposleni vozimo skozi, ker ponavadi nihče nič ne dela, dostavne službe in stranke pa si ne upajo,« je zapisal bralec.

Z vprašanji smo se obrnili na omenjeno direkcijo, ki razumejo tamkajšnje prebivalce, a ob tem pravijo: »Popolna zapora ceste je bila potreba predvsem zaradi obnove preko 30 prepustov, saj promet v času izvajanja izkopov, polaganja in obbetoniranja cevi po trasi ne more potekati. Zavedamo se, da vsaka omejitev pri pretočnosti pri voznikih povzroča slabo voljo, obenem pa je dodatni hrup in prah, ki ga dela oziroma dostava materiala povzročata za lokalno prebivalstvo moteč. Vendar pa je za zagotavljanje boljše pretočnosti in prometne varnosti potrebno cestno omrežje obnavljati in nadgrajevati.«

Ob tem na direkciji še dodajajo, da dela potekajo skladno z dogovorjenim in potrjenim terminskim planom. Enotedenski zastoj pa je nastal zaradi uskladitve del z obnovo železnice. V času popolne zapore obvozi potekajo po državnih cestah in so označeni skladno z izdanim dovoljenjem za zaporo ceste, so še pojasnili in ob tem dodali, da bodo dela predvidoma zaključena do konca avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.