Gorenjska
737 ogledov

Požar nad Srednjo vasjo zanetila strela

Gozdni požar Martin Kavčič (PGD Tržič) Fotografija je simbolična.
Vojaški in številni gasilci so včeraj dopoldne gasili požar v naravi na neprehodnem območju v Bohinju. Požar so pogasili, okoliščine pa kažejo na udar strele, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Policijski helikopter in reševalci pa so včeraj štirikrat reševali, enemu človeku pa žal niso mogli rešiti življenja.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito pa navajajo, da so prijavo o požaru nad Srednjo vasjo v Bohinju prejeli malo pred 8. uro zjutraj. Zaradi težko dostopnega terena je na pomoč priletel helikopter Slovenske vojske. Ekipa Civilne zaščite za reševanje na vodi in iz vode Bohinj je zavarovala območje na Bohinjskem jezeru, kjer je helikopter zajemal vodo. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev PGD Srednja vas v Bohinju, PGD Bohinjska Češnjica, PGD Bohinjska Bistrica, PGD Koprivnik, PGD Studor in PGD Stara Fužina so pogasili in razkopali teren, iz gasilskih cistern pa so napeljali cevovod do požarišča in izdateje zmočili območje. Danes in tudi v prihodnjih dneh pa bodo gasilci izvajali požarno stražo.

Medtem ko je vojaški helikopter gasil požar na območju Bohinja, pa je včeraj policijski helikopter z ekipo za helikoptersko reševanje GRZS štirikrat reševal planince in pohodnike.

Na planini Šija v občini Tržič, pod Raduho in na Grajski planini na Bledu je reševanje potekalo zaradi zdravstvenega stanja. Uprava RS za zaščito in reševanje navaja, da je človek, ki so ga zaradi srčnega zastoja reševali včeraj dopoldne pod Raduho v občini Črna na Koroškem, kljub trudu reševalcev in hitrem posredovanju reševalnih služb umrl.

Na območju Vogla pa sta se v neprehodnem gozdu okoli 18. ure izgubili dve pohodnici in v njem obtičali. Nepoškodovani so prepeljali v dolino. Policija je danes zato vnovič pozvala "k odgovornim odločitvam in varnim dejanjem v gorah."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.